Пиріг з яблуками, сиром і меренгою
- Тісто: 1 п. маргарину (250 г) або масла, 3 жовтки, 200 г цукру, 1 п. розпушувача, 3 ст. ложки сметани, приблизно 400 г борошна.
- Начинка: 500 г сиру, 150 г цукру, ваніль, 3 жовтки, 1–2 ст. ложки крохмалю (залежно від сухості сиру), 5–6 яблук.
- Меренга: 6 білків, 200 г цукру, ваніль.
- Форма 25Х30 (35) см.
Тісто
Розм’якшений маргарин збити з цукром, жовтками і сметаною. Додати борошно з розпушувачем, замісити нетуге тісто, покласти на 30 хв у холодильник. Викласти у застелене пергаментом деко, сформувати бортики, проколоти виделкою. Вилити сирну масу (сир змолоти, змішати з рештою складників), викласти тонкі пластинки яблук, як риб’ячу луску. Запікати при 170–180 ОС 40 хв.
Дістати, покрити меренгою (я покривала за допомогою кулінарної торбинки з насадкою “зірочка”), запікати ще 10 хв, щоб меренга підсохла і стала золотавою. Для меренги охолоджені білки збити на середній швидкості міксера до пишності, далі по ложці додавати цукор і збивати до стійкості, насамкінець додати ваніль.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Радимо також приготувати інші пироги з яблуками:
- Швидкий пиріг з яблуками. Рецепт для тих, хто любить, коли мало тіста і багато начинки
- Сирник з яблуками з ароматом цитрусів. Готувати легко, а вдається завжди!