Пиріг з горіховою начинкою
- Форма 25Х35 см.
- Для тіста: 600 г борошна, 200 г смальцю, 150 г цукру, 3 жовтки, неповна столова ложка соди (я погасила оцтом), 100 г кислого молока або сметани.
- Для начинки: 300 г волоських горіхів, 100 г цукру, 150 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 50 г олії без запаху, 100 г молока, 3 білки.
Борошно перетерти з холодним смальцем, додати соду, змішану з кислим молоком (кисляк має її погасити), цукор, жовтки. Замісити м’яке еластичне тісто, розділити на дві рівні частини, загорнути в харчову плівку, покласти в холодильник на 30 хвилин.
Приготувати начинку: горіхи перемолоти, додати борошно, цукор, розпушувач, перемішати, додати олію без запаху, молоко, добре вимішати до однорідності. Насамкінець ввести три збиті до стійкої піни білки, акуратно легенько вимішати знизу до верху лопаткою, щоб тісто не осіло.
Дістати першу частину тіста з холодильника, розкотити, викласти на форму, застелену пергаментом, проколоти виделкою. Викласти горіхову начинку, акуратно рівномірно розрівняти по всій поверхні. Дістати другу частину тіста, розкотити, викласти на горіхову масу, проколоти по всій поверхні виделкою.
Випікати в попередньо розігрітій духовці, при температурі 180 градусів 40 хвилин до готовності. Орієнтуйтеся за своєю духовкою! Щедро посипати цукровою пудрою, остудити у формі. Тісто виходить крихке, дуже ніжне, а горіхова начинка – не суха і не волога, цікавої консистенції, дуже смачна!
Порада господині. Смалець у тісті краще нічим не замінювати, він додає тісту особливою крихкої ніжної структури, пиріг просто тане у роті. Але якщо не маєте, можна замінити на масло або маргарин.
Рецепт Магдалини Шершун, готувала і фотографувала Інна Семенюк
Радимо також інші перевірені рецепти пирогів з горіхами:
- Горіховий пиріг на вареному згущеному молоці
- Дуже простий і смачний горіховий пиріг під солодкими крихтами
Post Views: 76