горіховий пиріг

Дуже простий і смачний горіховий пиріг під солодкими крихтами

У вас залишилася склянка кефіру або кислого молока? Приготуйте з нього смачний горіховий пиріг! Це дуже швидко і просто, впорається навіть дитина! А який ароматний і пишний він вдається! Чудовий десерт до чаю або кави, коли хочеться чогось солоденького!

Горіховий пиріг під солодкими крихтами

  • 320 г борошна, 200–250 г цукру, 125 г м’якого масла, 1 ч. ложка соди, 250 мл кефіру або кисляку, 1 яйце, 100 г волоських горіхів, 1 ч. ложка кориці, 0,25 ч. ложки меленої гвоздики (також можна додати інші спеції: мускатний горіх, імбир, духмяний перець, кардамон тощо).

Змішати борошно і цукор, перетерти його із маслом на крихти. Відкласти 165 г крихт. Якщо не маєте ваги, то це приблизно 1/4. У решту крихт додати кефір (кисле молоко), соду, перемішати. Додати яйце, перемішати до однорідності. Додати січені горіхи і спеції, перемішати. Деко діаметром приблизно 22 см застелити пекарським папером, змастити маслом, посипати борошном. Викласти тісто (воно має вийти досить густе), розрівняти. Зверху посипати крихтами. Пекти при 180 ОС приблизно 40 хв. Готовність перевірити зубочисткою. Повністю охолодити у формі, а потім дістати.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Радимо також інші перевірені рецепти пирогів з горіхами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook