Пиріг із сирним тістом “Решітка”. Печу з ревенем, варенням, яблуками або ягодами

Якось побачила у продажу валик для нарізання сітки з тіста. Коштував гривень 30, тож не стрималася, купила і почала експериментувати з пирогами. Перепробувала багато рецептів тіста, найбільше мені сподобалося сирне. А от начинку майже щоразу роблю нову: то з ревеню у сметанній заливці, то з яблук з корицею, то з полуниці або ягід, а як нема - просто кладу джем, теж смачно!

Пиріг із сирним тістом “Решітка”

230 г сиру, 9 ст. ложок молока, 9 ст. ложок олії, дрібка солі, 450 г борошна, 22 г розпушувача, 100 г цукру, цедра лимона. 1 жовток для змащування. Начинка: 1 кг ревеню, 250 г сметани, 3 яйця, 50 г цукру, ваніль. Можна пекти просто із джемом, яблуками з корицею, полуницею або іншими ягодами.

Змішати міксеромна малих обертах змелений сир, цукор, молоко, олію, цедру, сіль. Додати половину просіяного з розпушувачем борошна, викласти у миску, вимісити з рештою борошна (може знадобитися більше або менше. Розділити на дві частини (2/3 і 1/3). Пільшу розкотити пластом 35Х35 см, викласти на деко, змащене олією і посипане сухарями. Викласти начинку. Меншу частину тіста розкотити прямокутником 25Х35 см, зробити валиком прорізи, перекласти на пиріг, розтягнути по ширині пирога, зашипати краї. Змасти жовтком, збитим з ложкою молока. Пекти при 290 ОС приблизно 40 хв.

Начинка: ревінь почистити, порізати, посипати 50 г цукру, перемішати, відцідити сік перед формуванням пирога. Ревінь залити заливкою (збити сметану, йця, цукор і ваніль).

Читайте також:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook