Пиріг із сирним тістом “Решітка”
230 г сиру, 9 ст. ложок молока, 9 ст. ложок олії, дрібка солі, 450 г борошна, 22 г розпушувача, 100 г цукру, цедра лимона. 1 жовток для змащування. Начинка: 1 кг ревеню, 250 г сметани, 3 яйця, 50 г цукру, ваніль. Можна пекти просто із джемом, яблуками з корицею, полуницею або іншими ягодами.
Змішати міксеромна малих обертах змелений сир, цукор, молоко, олію, цедру, сіль. Додати половину просіяного з розпушувачем борошна, викласти у миску, вимісити з рештою борошна (може знадобитися більше або менше. Розділити на дві частини (2/3 і 1/3). Пільшу розкотити пластом 35Х35 см, викласти на деко, змащене олією і посипане сухарями. Викласти начинку. Меншу частину тіста розкотити прямокутником 25Х35 см, зробити валиком прорізи, перекласти на пиріг, розтягнути по ширині пирога, зашипати краї. Змасти жовтком, збитим з ложкою молока. Пекти при 290 ОС приблизно 40 хв.
Начинка: ревінь почистити, порізати, посипати 50 г цукру, перемішати, відцідити сік перед формуванням пирога. Ревінь залити заливкою (збити сметану, йця, цукор і ваніль).
Читайте також:
-
“Манзарі” – найсмачніші пиріжки, які готують на Вінничині
-
Смачні пиріжки “Навиворіт” з вишнями до чаю