Влітку зазвичай не хочеться ситної випічки або масних кремів. Якщо десерт – то легкий, ніжний, прохолодний, із сезонними ягодами і фруктами. Саме таким ідеальним літнім десертом є полуничний мус. Його дуже просто готувати. Можна змінювати інгредієнти залежно від того, які маєте продукти. А результат вас завжди порадує!
Полуничний мус
- 500 г йогурту або жирного кефіру, 20 г желатину (4 ч. ложки), 100 г полуничного джему або варення, 200 г сиру, 150 г жирних вершків, 1 ст. ложка лікеру, 250 г полуниці, ванілін.
Йогурт або кефір з’єднати з сиром, додати полуничний джем, ванілін і збити у блендері до утворення кремоподібної маси. Желатин залити 0,5 скл. холодної води на 10 хв. У сотейнику з’єднати лікер і желатин, нагріти, щоб желатин розчинився, але не доводити до кипіння. Трохи йогуртового крему з’єднати з желатином, перемішати. Цю суміш ввести у полуничний крем і ще раз збити. Вершки збити, акуратно додати до крему насамкінець. Акуратно вилити крем у форми, накрити і поставити в холодильник на ніч. А зранку насолоджуватися ніжним полуничним мусом!
Радимо також інші перевірені рецепти десертів з полуницею:
- Хіт цього літа – торт “Фрезьє” з полуницею
- Літо пахне полуницею: сім рецептів десертів з полуницею