торт

Полуничний мусовий торт, смачний – не те слово!

Маєте свіжі або заморожені ягоди - приготуйте, не пошкодуєте! Замість полуниці для цього торта можна використовувати чорниці або вишні - теж дуже смачно!

Полуничний мусовий торт

Шифоновий бісквіт

  • Форма 24 см.
  • 5 яєць, 200 г цукру,210 г борошна, 30 г крохмалю (1 ст. ложка), 120 мл води кімнатної температури, 80 мл олії, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. ванільного цукру. 

Білки збити з цукром до стійких піків, додати жовтки, збити. Тоненькою цівкою влити воду та олію, ще раз збити. Всипати борошно, розпушувач і крохмаль, вимішати лопаткою. Пекти при 165-170 ОС орієнтовно 50 хв до готовності. Орієнтуйтеся на свою духовку! Як вистигне, розрізати навпіл. Для цього торта потрібна половина такого бісквіта (один корж), тому іншу я загортаю у плівку і кладу в морозилку для іншого торта (може зберігатися місяць-два і після розморожування, як свіжий). Або можна спекти бісквіт із половини порції продуктів.

Полуничне конфі

  • 400 г полуниці, 80 г цукру, 70 мл води, 10 г желатину. 
Желатин замочити у холодній воді, щоб набряк. Полуницю проварити з цукром і перетерти через сито. До перетертого пюре додати розчинений желатин, перемішати. Меншу форму (21-22 см), застелити плівкою, вилити полуничне конфі і поставити в холодильник для застигання.

Ванільний мус

  • 600 г вершків (30%), 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 20 г желатину, 100 мл води.
Желатин замочити у воді, щоб набряк. Охолоджені вершки збити з цукром і ванільним цукром. Додати розведений желатин. Легенько збити. Збирати у роз’ємній формі, обгорнути боки ацетатною плівкою. На низ форми викласти бісквіт, тоді частину мусу, на мус полуничне конфі, тоді решту мусу. Поставити в холодильник для стабілізації.

Полуничний мус

  • 400 г полуниці, 100 г цукру, 400 г вершків (30%), 100 г цукру, 15 г желатину, 80 мл води.
Желатин залити водою, щоб набряк. Вершки збити з цукром. Полуницю проварити з цукром, перетерти через сито. 100 г охололого полуничного пюре (решта пюре піде на полуничне желе) додати до вершків, додати розведений желатин. Перемішати. Вилити на ванільний мус. Охолодити до застигання.

Полуничне желе

  • Решта полуничного пюре (300 г), 20 г желатину, 250 мл води. 
Желатин розвести у воді, додати до пюре, перемішати, вилити на торт. Поставити в холодильник до повного застигання.
Рецепт і фотоMaiia Rabtsun
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook