Полуничний мусовий торт
Шифоновий бісквіт
- Форма 24 см.
- 5 яєць, 200 г цукру,210 г борошна, 30 г крохмалю (1 ст. ложка), 120 мл води кімнатної температури, 80 мл олії, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. ванільного цукру.
Білки збити з цукром до стійких піків, додати жовтки, збити. Тоненькою цівкою влити воду та олію, ще раз збити. Всипати борошно, розпушувач і крохмаль, вимішати лопаткою. Пекти при 165-170 ОС орієнтовно 50 хв до готовності. Орієнтуйтеся на свою духовку! Як вистигне, розрізати навпіл. Для цього торта потрібна половина такого бісквіта (один корж), тому іншу я загортаю у плівку і кладу в морозилку для іншого торта (може зберігатися місяць-два і після розморожування, як свіжий). Або можна спекти бісквіт із половини порції продуктів.
Полуничне конфі
- 400 г полуниці, 80 г цукру, 70 мл води, 10 г желатину.
Ванільний мус
- 600 г вершків (30%), 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 20 г желатину, 100 мл води.
Полуничний мус
- 400 г полуниці, 100 г цукру, 400 г вершків (30%), 100 г цукру, 15 г желатину, 80 мл води.
Полуничне желе
- Решта полуничного пюре (300 г), 20 г желатину, 250 мл води.
- Бісквітний торт зі сметанним суфле, полуничним конфі та сирним ганашем
- Ніжний бісквітний торт з полуницею і маскарпоне