Дуже смачний сирник з лохиною

Дуже смачний і легкий у приготуванні сирник. А лохина і шоколад додають йому незвичного смаку. Спробуйте!

Сирник 

Основа: 110 г борошна, 100 цукру, 30 г какао, 75 г масла, 1 яйце, 1/2 ч. ложка розпушувача, цедра з 1 апельсина.

Сирна маса: 500 г сиру, 150 г білого шоколаду, 250 мл вершків (30%), 2 ст. ложки цукрової пудри,  апельсин (цедра та сік), 10 г желатину, 30 г масла, 400 г лохини. 

Приготуємо основу. Борошно змішати з розпушувачем та какао. Масло добре збити з цукром. Додати яйце та цедру й знову добре збити все разом. Додати борошно з какао й добре вимішати тісто лопаткою. Дно роз’ємної форми d20 см застелити пергаментом і викласти тісто. Розрівняти, випікати в попередньо розігрітій до t180 духовці 20-25 хв., до «сухого сірника». Після випікання повністю остудити, не виймаючи з форми. Сирну масу викладати на повністю охолоджену основу.

Приготуємо сирну масу. Апельсиновий сік помістити в невеликий посуд. Додати желатин й добре перемішати, залишити набрякати. Шоколад і 50 мл вершків розтопити на водяній бані. Додати масло й добре вимішати все до однорідності. Сир викладаємо у миску. Щодо сиру, у мене польський у відеречку, спеціальний для сирників і запіканок, ніжної і кремової консистенції. Якщо у вас такого нема, раджу все ж таки купити магазинний 9% сир.

Якщо використовуватимете сир магазинний, обов’язково його тричі змолоти на м’ясорубці для ідеальної, незернистої консистенції. Домашній сир не раджу, – може дати специфічний запах і смак, ну і плюс цей сирник без випікання і сир з ринку в цьому випадку досить небезпечно використовувати. Холодні вершки (200 мл) збити до стійких піків в окремому посуді. Збиваючи додати цукрову пудру. Апельсиновий сік з желатином додати до топленого шоколаду й добре вимішати, до повного розчинення желатину в теплому шоколаді. Перекласти шоколад з желатином до сиру, додати цедру й добре вимішати. Обережно і порційно ввести збиті вершки до сирної маси. Мішати лопаткою зверху вниз, немов загортаючи вершки у сир. Додати до сирної маси частину лохини. Добре, але обережно, перемішати. Корж у роз’ємній формі відділити від стінок форми за допомогою ножа, не дістаючи корж з форми.

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Спробуйте також приготувати:

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook