Для тіста: 500 г борошна, 150 г цукру, 15 г ванільного цукру, 2 яйця, 100 г масла, ½ скл. сметани, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка порошку до печива, ½ ч. ложка соди.
Для бісквіту: 3 яйця, 4 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка крохмалю, 2 ст. ложки борошна, ½ ч. ложка порошку до печива,
Для крему: 300 г масла, 2 вершкових пудинги, 900 мл. молока, 6 ст. ложок цукру, 1 лимон, ванільний цукор
Додатково: 500 мл. варення, 1 лимонне желе, банка персиків, 30 г чорного шоколаду.
Яйця збити з цукром та ваніллю, по ложці додати м’яке масло, добре збити. Відкласти 2 ст. ложки сметани, додати какао і відставити. До решти сметани додати соду, добре вимішати і додати до яєчної маси. Борошно змішати з порошком до печива, просіяти до рідких інгредієнтів, замішати тісто.
Тісто поділити на 2 частини, в одну додати сметану та какао. Тісто з какао поділити на 2 рівні частини, замотати в харчову плівку, відправити в холодильник.
Світле тісто розкачати на пергаменті за розміром форми (25х35). Випікати при температурі 180 градусів 15 хвилин. Аналогічно спекти і коричневі коржі, тільки скоротити час випічки приблизно до 10 хвилин.
Щоб спекти бісквіт, треба відділити білки від жовтків. Збити білки до стійкої піни, по ложці додати цукор, щоразу добре збити. По одному додавати жовтки, збивати на найменшій швидкості міксера. Борошно змішати з порошком до печива та крохмалем, просіяти до яєчної маси. Акуратно вимішати лопаткою. Викласти тісто на форму, застелену пергаментом, вирівняти. Випікати при температурі 180 градусів близько 20 хвилин. Охолодити. Склянкою вирізати в бісквіті 11 отворів для персиків.
Щоб приготувати крем, треба до склянки молока додати пудинг, добре вимішати, щоб не було грудочок. Решту молока поставити на вогонь, додати цукор, довести до кипіння. У кипляче молоко додати раніше приготовлену пудингову суміш. Варити до загустіння, постійно помішуючи. Перекласти зварений пудинг в керамічний посуд. Накрити харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні крему. Поставити у холодильник на 30 хв.
Масло збити до пухкої кремової маси, по ложці додавати охолоджений пудинг, збивати до однорідності. Додати сік вичавлений з 1 лимона та ванільний цукор. Збити до однорідності. Відкласти 2-3 ст. ложки крему.
Варення перекласти в каструлю, довести до кипіння, додати сухе желе, вимішати до повного розчинення, залишити до охолодження та легкого загустіння.
Персики відцідити від сиропу та підсушити паперовим рушничком. На білий корж викласти варення, накрити темним коржем. Темний корж змастити третиною крему, викласти бісквіт з отворами, змочити персиковим сиропом. Вкласти в отвори персики, викласти решту крему, вирівняти. Накрити темним коржем. Верх змастити кремом та посипати тертим шоколадом.
Найкраще пляцок смакуватиме після витримки у 24 години.