Пляцок “Вершково-яблучна насолода”. Дуже простий і водночас дуже смачний!

Дуже простий і водночас дуже смачний пляцок! Один з моїх улюблених! Завдяки поєднанню двох кремів - вершкового і яблучного - він дуже ніжний! Така смакота, що словами не передати - треба пробувати!

Пляцок “Вершково-яблучна насолода”

Тісто: 120 г масла, 100 г цукру, 1 яйце, 100 мл молока, 1 ч. ложка амонію, 3 скл. борошна.

М’яке масло збити з цукром, додати яйце, збити. Амоній погасити в теплому молоці, замісити тісто, розкотити 6 паляниць на форму 26-28 см. Пекти в розігрітій до 180 ОС духовці десь по хвилин 10. Можна проколоти перед випіканням.

Крем 1 (вершковий): 500 мл вершків або сметани, 100 г цукрової пудри, збити.

Крем 2 (яблучний): 700 г яблук (почистити і потерти), 100 г цукру тушкувати до м’якості, помішуючи. Наприкінці додати 100 г масла, потушкувати до розтоплення масла, перемішати й охолодити.

Скласти пляцок: корж, вершковий крем, корж, яблучний крем, корж… і т. д. Тобто 3 рази перемастити вершковим кремом і 2 рази яблучним.

Рецепт і фото Мирослави Полець

Спробуйте також приготувати:

Торт “Загадковий” з яблуками, горіхами та маком. Неймовірна смакота!

Торт “Імпровізація” з яблучним компоте і кремом “Пломбір”

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook