Пляцок “Вершково-яблучна насолода”
Тісто: 120 г масла, 100 г цукру, 1 яйце, 100 мл молока, 1 ч. ложка амонію, 3 скл. борошна.
М’яке масло збити з цукром, додати яйце, збити. Амоній погасити в теплому молоці, замісити тісто, розкотити 6 паляниць на форму 26-28 см. Пекти в розігрітій до 180 ОС духовці десь по хвилин 10. Можна проколоти перед випіканням.
Крем 1 (вершковий): 500 мл вершків або сметани, 100 г цукрової пудри, збити.
Крем 2 (яблучний): 700 г яблук (почистити і потерти), 100 г цукру тушкувати до м’якості, помішуючи. Наприкінці додати 100 г масла, потушкувати до розтоплення масла, перемішати й охолодити.
Скласти пляцок: корж, вершковий крем, корж, яблучний крем, корж… і т. д. Тобто 3 рази перемастити вершковим кремом і 2 рази яблучним.
Рецепт і фото Мирослави Полець
Спробуйте також приготувати:
Торт “Загадковий” з яблуками, горіхами та маком. Неймовірна смакота!