Торт “Загадковий”
Маковий прошарок: 200 г маку, 1 скл. горіхів, 2 яйця, 4 ст. ложки цукру, 50 родзинок, 1 ст. ложка цукатів.
Цукати дрібно порізати. Мак запарити та перемолоти з горіхами, додати родзинки, цукор та яєчні жовтки. Білки збити окремо. Тоді всю масу вимішати зі збитими білками.
Сирний прошарок: 600 г сиру, 3 яйця, 3 ст. ложки цукатів, 1 ванільний пудинг, 2 ст. ложки сметани, 100 г родзинок, 7 ст. ложок цукру, цедра лимона.
Сир перемолоти, додати сметану, жовтки, цукор, родзинки, цукати, пудинг, натерти цедру 1 лимону. Все добре вимішати. Вкінці добавити збиті білки.
Шоколадний прошарок: 6 яєць, 8 ст. ложок борошна, 6 ст. ложок цукру, 4 ст. ложки какао, дрібка солі, 1 ч. ложка порошку до печива.
Окремо збити білки з сіллю. Додати цукор та жовтки, збити. Какао та борошно, порошок до печива окремо вимішати та просіяти. Невеликими порціями додати до збитої маси та все вимішати. Деко застелити пергаментом та змастити маслом. Пекти два коржі. На дно викласти маковий шар, а на нього – сирний, зверху залити шоколадною масою. Пекти 40 хв.
Крем: 600 г масла, 1 ванільний пудинг, 7 ст. ложок цукру, 1 яблуко.
Заварити пудинг з цукром, охолодити. До нього додати масло і збити міксером. Коржі скласти таким чином, щоб макова маса була в середині, а шоколадна – зверху. Перекласти кремом з яблуками.
Рецепт і фото: Оксана Бондарчук
Post Views: 50