Пляцок “Абрикосова насолода” з консервованими абрикосами

Кому шматочок десерту? Ні, краще збережіть його рецепт, бо точно захочете добавку! Пляцок "Абрикосова насолода" дуже смачний! Якщо маєте консервовані абрикоси - обов'язково приготуйте!

Хочете ароматної літньої випічки? Тоді приготуйте пляцок “Абрикосова насолода” з консервованими абрикосами. Це смакота!

Пляцок “Абрикосова насолода”

Коржі

  • 350 г маргарину (масла), 450-500 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача. Окремо збити: 4 жовтки, 220 г цукру, ванільний цукор.
Замісити пісочне тісто (без білків) і поділити на дві більші і на дві менші частини. Менші покласти у морозильну камеру або холодильник, щоб тісто застигло і добре терлося.
  • Збити 4 білки і 200 г цукру до стійкості. 
  • А також: 0,5 л консервованих абрикосів, 1 п. желе персикового “Мрія”, кілька ложок манки.

Одночасно готувати два коржі у двох окремих формах. Розкотити більшу частину тіста, притрусити манкою, викласти шматочки абрикосів по тісту.

Зверху посипати 1 пачку желе “Мрія” (персикове), потім викласти збиті білки, розрівняти, потерти тісто. Пекти 30-40 хв одночасно в двох формах у режимі “верх і низ”.
Якщо цікаво, як консервувала абрикоси, то робила це таким чином: складала в банки половинки абрикосів і пересипала цукром, залишала на ніч, а потім ставила на 5-8 хв на стерилізацію і закатувала металевими кришками.
пляцок абрикосова насолода

Заварний абрикосовий крем

  • 1 скл. сиропу з абрикосів, 1-1,5 скл. цукру, 1 скл. води, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 250 г масла.
1 скл. сиропу з абрикосів, 1-1,5 скл. цукру, 1 скл. води (розвести в ній
2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю) – заварити заварний крем, охолодити до кімнатної температури. 250 г масла збити з’єднати із заварним кремом
Перекласти кремом коржі, дати настоятися ніч.
Авторський рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також приготувати іншу смачну випічку з абрикосами за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook