Хочете ароматної літньої випічки? Тоді приготуйте пляцок “Абрикосова насолода” з консервованими абрикосами. Це смакота!
Пляцок “Абрикосова насолода”
Коржі
- 350 г маргарину (масла), 450-500 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача. Окремо збити: 4 жовтки, 220 г цукру, ванільний цукор.
Замісити пісочне тісто (без білків) і поділити на дві більші і на дві менші частини. Менші покласти у морозильну камеру або холодильник, щоб тісто застигло і добре терлося.
- Збити 4 білки і 200 г цукру до стійкості.
- А також: 0,5 л консервованих абрикосів, 1 п. желе персикового “Мрія”, кілька ложок манки.
Одночасно готувати два коржі у двох окремих формах. Розкотити більшу частину тіста, притрусити манкою, викласти шматочки абрикосів по тісту.
Зверху посипати 1 пачку желе “Мрія” (персикове), потім викласти збиті білки, розрівняти, потерти тісто. Пекти 30-40 хв одночасно в двох формах у режимі “верх і низ”.
Якщо цікаво, як консервувала абрикоси, то робила це таким чином: складала в банки половинки абрикосів і пересипала цукром, залишала на ніч, а потім ставила на 5-8 хв на стерилізацію і закатувала металевими кришками.
Заварний абрикосовий крем
- 1 скл. сиропу з абрикосів, 1-1,5 скл. цукру, 1 скл. води, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 250 г масла.
1 скл. сиропу з абрикосів, 1-1,5 скл. цукру, 1 скл. води (розвести в ній
2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю) – заварити заварний крем, охолодити до кімнатної температури. 250 г масла збити з’єднати із заварним кремом
Перекласти кремом коржі, дати настоятися ніч.
Авторський рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також приготувати іншу смачну випічку з абрикосами за перевіреними рецептами від господинь:
- Пиріг із сиром та абрикосами
- Лінива ватрушка. Дуже простий рецепт пирога з сиром
Post Views: 32