Пиріг із сиром та абрикосами
1,25 скл. (об’ємом 200 мл) борошна, 120 г масла, 0,25 ч. ложки солі, 2–3 ст. ложки води (льодяної), 500 г сиру (пастоподібного, перемеленого), 1 г ваніліну, 1 ч. ложка цедри лимона, 5 ст. ложок сметани, 2 яйця, 3 ст. ложки крохмалю, 400 г абрикосів або слив.
- Масло порізати шматочками і заморозити. Масло, борошно і сіль перемолоти в блендері до утворення крихт, додати крижану воду і перемолоти ще раз.
- Тісто зібрати в кулю, потім розкачати пластом і покласти в холодильник.
- У глибоку миску покласти сир, яйця, цукор, крохмаль, цедру, ваніль і сметану (вершки) і збити міксером.
- Форму (26 см у діаметрі) змастити, дно застелити пекарським папером. З тіста сформувати дно з бортиками, проколоти виделкою, поставити в прогріту до 200 °С духовку на 7–8 хв.
- Дістати з духовки і заповнити сирною начинкою. Зверху викласти половинки абрикосів і злегка втиснути їх у сир.
- Випікати за температури 170 °С до готовності (40–45 хв). Дати пирогу повністю охолонути у формі, вийняти.