Абрикосовий пиріг вдається настільки ніжний і смачний, що просто тане у роті! На сьогодні це найбільш вдалий рецепт.
Абрикосовий пиріг
- Форма 25-28 см.
- Тісто: 200 г борошна, 125 г масла, 90 г цукру (я клала 50), 1 яйце, 7 г розпушувача
- Начинка: 450-600 г стиглих солодких абрикосів, 250 г кисломолочного сиру, 200 г сметани (якщо домашня – 150 г +50 г кефіру), 2 яйця, 150 г цукру (я клала 120 г), 50 г крохмалю кукурудзяного, ванільний цукор.
До борошна додати розпушувач, цукор, масло з холодильника, все розтерти до дрібної крихти, додати яйце, замісити тісто. Форму змастити маслом, присипати борошном, викласти тісто по дну, бортики не робити, помістити в морозильну камеру на 30 хв. Я просто поставила в холодильник.
Сир перетерти через сито, додати сметану, жовтки, крохмаль, перемішати і акуратно ввести збиті у стійку піну білки.
На тісто викласти половинки абрикосів шкірочкою вниз, притрусити їх цукром. Я використала пів столової ложки. Залити сирною начинкою.
Випікати при 190° 45 хв. Я випікала при 180° 35 хв. Прикрасити за бажанням. У мене мигдалеві пластівці, ягоди і фрукти.
Наполегливо рекомендую цей пиріг. Підкорегувавши під себе кількість цукру, він стане вашим фаворитом!
Рецепт Люби Біріної. Готувала і фотографувала Світлана Чепурная
Спробуйте також приготувати:
- Легендарний сливовий пиріг за рецептом з газети “The New York Times“
- Найпростіший і найсмачніший пиріг з вишнями на склянці кефіру
Post Views: 20