“Спартак” із кремом “Пломбір” – іде на ура на будь-якому святі

"Спартак" - улюблений торт багатьох. Особливо його люблять діти, і мої не виняток. Тому печу "Спартак" на всі свята. А найбільше мені смакує із кремом "Пломбір".

“Спартак” із кремом “Пломбір”

Форма – 25Х27 см. Склянка – 250 мл. Коржі: 1 скл. цукру, 1 яйце, 50 г масла, 3 ст. ложки меду, 7 ст. ложок молока, 1 ч. ложка соди з оцтом. 
Все разом розмішати і варити кілька хвилин на паровій бані, постійно помішуючи. Маса має стати однорідною. Кипіти не має. Зняти з вогню і дати трохи охолонути. Тоді додати:
3 ст. ложки какао, 450 г борошна.
Замісити тісто і поділити на 8-10 частин. Кожну тонко розкотити. Форму змастити маргарином. Випікати при температурі 180°. Коржі печуться дуже швидко.
Крем “Пломбір”: 450 мл сметани (від 20%), 3 яйця, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 3 ст. ложки крохмалю кукурудзяного.
Все разом розмішати вінчиком і варити на паровій бані до загустіння, постійно помішуючи. Охолодити. Заварна маса і масло мають бути однакової температури! 400 г масла збити (до побіління) і по 1 ст. ложці додавати заварну масу. Все разом збити і перемастити коржі. Зверху полити розтопленим шоколадом чи помадкою. Прикрасити за бажанням. Поставити на ніч у холодильник.
Рецепт і фото Іванни Луць

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook