Пляцок святковий з арахісовим кремом
Арахіс посмажити і поділити на 200 г у крем (треба змолоти) і 100 г на посипку (треба подрібнити).
До яєць додати сіль і починати збивати. Сюди ж додати цукор і збивати до тих пір, поки цукор розтане. Додати молоко, олію, погашену оцтом соду і 100 г просіяного борошна з розпушувачем (борошно брати із загальної кількості). Перемішати до однорідності.
Цю суміш поділити на дві рівні частини. До однієї додати 350 г борошна і замісити тісто. До другої частини додати 300 г борошна і 25 г какао і замісити тісто.
Дати обом тістам відпочити 15 хвилин. Поділити біле тісто на дві рівні частини і розкотити кожну пластом за розміром дека.
Випікати кожну приблизно 5-6 хвилин. Так само зробити з темним тістом. У нас будуть два світлі і два темні коржі.
Приготувати крем
Приготувати пудинг згідно з рецептом на упаковці. Коли охолоне, трішки збити міксером. Сюди поступово додавати варене згущене молоко і збивати до кремового стану. Додати збите вершкове масло. Додати мелені смажені горіхи. Готовий крем поділити на три частини і трішки залишати для перемазування верхнього коржа.
Складати пляцок: світлий корж + крем + темний корж + крем + темний корж + крем + світлий корж і крем. Посипати арахісом і можна полити шоколадом.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Пляцок “Мажор” з кокосовим та арахісовим кремом
- На свято завжди печу пляцок “Три бажання”. Він подобається всім!