пляцок маково-медовий

Пляцок «Маково-медовий». Смакота неймовірна!

Пляцок маково-медовий - мій улюблений. Це тортик вихідного дня з фантастичним поєднанням смаків. Тут і мед, і мак, і згущене молоко. Неймовірна смакота! Отже, спробуйте і ви цей смачний рецепт медово-макового пляцка!

Просто повірте: він дуже смачний! Якщо ви любите поєднання у десертах маку і меду, обов’язково приготуйте пляцок маково-медовий! Рецепт пляцка перевірений, від господині.

Пляцок «Маково-медовий»

  • Медове тісто: 2 яйця, 200 г цукру, 2 ст. ложки меду, 100 г масла, 1,5 ч. ложки соди (погасити), 500 г борошна. 
  • Макове тісто: 3 яйця, 1 ч. ложка амонію, 250 г цукру, 250 мл. сметани, 350 г маку меленого сухого, 250 г борошна. 
  • Крем: 500 г масла, 500 г згущеного вареного молока. 

Медові коржі

На водяній бані розігріти цукор, мед, масло, додати збиті яйця. Помішувати, тримати до повного розчинення масла і цукру. Суміш має бути досить гаряча, але не кипіти. Додати соду, погашену оцтом, і одразу зняти з водяної бані та залишити до повного охолодження. Перелити охолоджену суміш в миску і, просіюючи потроху борошно, замісити тісто. Тісто має бути крихким, злегка липнути до рук. Викласти його в холодильник на 1 год.

Поділити тісто на 5 частин. З пергаменту вирізати 6 однакових прямокутників (5 для медового і 1 для макового тіста) розміром 24Х33 см. Кожну 1/5 частину медового тіста розкачати по розміру пергаменту та випікати при 180 ℃ до золотистого кольору (у мене випікався 7-8 хв). Тісто розкачувати одразу на пергаменті, підсипаючи з двох боків борошном.

Макові коржі

Яйця збити з цукром, додати сметану, амоній та сухий мак. Потрохи просіяти борошно, гарно збити. Виходить не густе тісто. На дно форми з бортиками викласти пергамент, вилити тісто та випікати при 150℃ до готовності. Це приблизно 30 хв, перевіряти дерев’яною шпажкою. Коли маковий корж вистигне, розрізати його вздовж на 2 частини.

Крем

Для крему збити масло до пишної маси, далі, по ложці додати згущене молоко, збити до однорідної маси. В кінці збивання за бажанням можна додати кілька ложок коньяку.

Кожен корж перемастити кремом і скласти в такій послідовності: 2 медові – 1 маковий – 1 медовий – 1 маковий – 2 медових. Підрівняти краї. Верх прикрасити за бажанням, посипати меленими горішками.

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Читайте також інші рецепти смачних десертів:

  • Чізкейк з розкішним шоколадним бісквітом, чорницями та “Орео”-мусом

  • Торт “Смакота” з вишневим желе у шоколадному бісквіті. Дійсно, смакота!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook