Кухня Рецепти

Пляцок «Маково-медовий». Смакота неймовірна!

Цей пляцок мій улюблений. Це тортик вихідного дня з фантастичним поєднанням смаків. Тут і мед, і мак, і згущене молоко. Неймовірна смакота! Отже, спробуйте і ви цей смачний рецепт медово-макового пляцка!

07.08.2020 11:37

Пляцок «Маково-медовий»

Медове тісто: 2 яйця, 200 г цукру, 2 ст. ложки меду, 100 г масла, 1,5 ч. ложки соди (погасити), 500 г борошна. 

Макове тісто: 3 яйця, 1 ч. ложка амонію, 250 г цукру, 250 мл. сметани, 350 г маку меленого сухого, 250 г борошна. 

Крем: 500 г масла, 500 г згущеного вареного молока. 

На водяній бані розігріти цукор, мед, масло, додати збиті яйця. Помішувати, тримати до повного розчинення масла і цукру. Суміш ма бути досить гаряча, але не кипіти. Додати соду, погашену оцтом, і одразу зняти з водяної бані та залишити до повного охолодження. Перелити охолоджену суміш в миску і, просіюючи потроху борошно, замісити тісто. Тісто має бути крихким, злегка липнути до рук. Викласти його в холодильник на 1 год. Поділити ділимо на 5 частин. З пергаменту вирізати 6 однакових прямокутників (5 для медового і 1 для макового тіста) розміром 24*33 см. Кожну 1/5 частину медового тіста розкачати по розміру пергаменту та випікати при t180℃ до золотистого кольору (у мене випікався 7-8 хв.). Тісто розкачувати одразу на пергаменті, підсипаючи з двох боків борошном.

Яйця збити з цукром, додати сметану, амоній та сухий мак. Потрохи просіяти борошно, гарно збити. Виходить не густе тісто. На дно форми з бортиками викласти пергамент, вилити тісто та випікати при t150℃ до готовності. Це приблизно 30 хв., перевіряти дерев’яною шпажкою. Коли маковий корж вистигне, розрізати його вздовж на 2 частини.

Для крему збити масло до пишної маси, далі, по ложці додати згущене молоко, збити до однорідної маси. В кінці збивання за бажанням можна додати кілька ложок коньяку.

Кожен корж перемастити кремом і скласти в такій послідовності: 2 медові – 1 маковий – 1 медовий – 1 маковий – 2 медових. Підрівняти краї. Верх прикрасити за бажанням, посипати меленими горішками.

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Читайте також: