Пляцок “Соняшник”
- Форма 22Х36 см.
- Коржі з яблучним прошарком: 6 жовтків, 200 г цукру, 2 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки какао, 250 г маргарину, 1 п. розпушувача, 3 скл. борошна. А також 4-6 яблук, 1 п. зеленого желе.
Маргарин посікти з двома склянками борошна, просіяного із розпушувачем. Додати жовтки, збиті з цукром і сметаною, замісити тісто, додаючи борошно. Покласти на 1-2 години в холодильник. Тісто розділити на 4 частини. Розкотити одну частину, на неї викласти порізані яблука, посипати сухим зеленим желе. Накрити другою частиною тіста. Таких спекти 2 коржі.
- Маковий корж: 400 г маку (запарити і змолоти), 150 г масла, 1 скл. цукру, 3 яйця, 1 ст. ложки манки, 2 ст. ложки крохмалю, 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача. Спекти один корж.
- Крем: 400 г масла, варене згущене молоко, а також 2-3 яблука.
Порада господині. З білків, що залишилися, можна пекти безе: 6 білків, 250 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю, горіхи. Я пекла без нього, бо і так великий пляцок.
Рецепт і фото Олі Маланюк
Радимо також інші рецепти пляцків з вишнями:
- Пляцок “Кора вишні”
-
Пляцок “Три смаки” з вишнями, маком та яблуками
Post Views: 21