пляцок

Пляцок “Шоколадна ностальгія” із сирно-кокосовою начинкою

Корж із сирно-кокосовими кульками - це щось неймовірне. Це цілком самостійний десерт, а з шоколадним кремом це просто вау!

Пляцок “Шоколадна ностальгія”

  • Для тіста (на деко 20×35 см): 5 яєць, щіпка солі, 2 яєчні білки, 120 г цукру, 10 г ванільного цукру, 120 г борошна, 40 г кукурудзяного крохмалю, 40 г темного какао, 10 г розпушувача, 60 г сметани, 60 г чорного шоколаду
  • Для начинки: 400 г кисломолочного сиру, 2 яєчні жовтки, 70 г цукру або за смаком, 10 г ванільного цукру, 30 г кукурудзяного крохмалю, 50 г кокосової стружки
  • Для крему: 400 мл молока, 1 упаковка шоколадного пудингу, 10 г кукурудзяного крохмалю, 60 г цукру, 10 г ванільного цукру, 50 г темного шоколаду, 150 г вершкового масла

Приготувати начинку

Перемішати сир, жовтки, цукор, ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль і кокосову стружку до однорідного стану, щоб змогти сформувати кулі. Додати сметану за потреби.

Викласти сформовані кульки у застелене пергаментом деко, рівномірно розподіляючи, але не надто щільно. Накрити форму та залишити при кімнатній температурі або поставити в холодильник.

Приготувати тісто

Розтопити шоколад, перемішати зі сметаною. Яйця та білки збити з сіллю, поступово додати цукор і збивати до пишної маси. Ввести сметанно-шоколадну суміш, перемішати. Додати просіяне борошно, кукурудзяний крохмаль, розпушувач і какао, перемішати лопаткою до однорідного стану.

Вилити тісто у деко так, щоб покрити сирні кульки. Якщо верх кульок трохи виступає, це нормально — під час випікання тісто виросте і закриє їх. Випікати при 180°C приблизно 35 хвилин. Дати охолонути.

Приготувати крем

До пудингу додати цукор, кукурудзяний крохмаль і трохи молока, перемішати до однорідності. Влити решту молока, поставити на вогонь, варити до загустіння. Додати ванільний цукор і шоколад (якщо шоколад твердий, подрібнити перед додаванням у гарячий пудинг), перемішати до повного розчинення.

Накрити, залишити охолоджуватися. Вершкове масло збити, окремо трохи збити заварний крем, об’єднати маси й збити до кремової консистенції.

Готовий крем нанести на тісто, розрівняти, прикрасити за бажанням.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook