Пляцок “Хрещатий яр”
- Форма 25Х35 см.
- Світле тісто. 2,5 скл. борошна, 250 г маргарину, 4 жовтки, 2 ст. ложки сметани.
- Темні коржі. 250 г маргарину, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки какао, 3 яйця, 2 ч.л. порошку до печива, 1 скл. борошна, 3 ст. ложки сметани.
- Безе. 4 білки, 150 г цукру, 2 скл. горіхів
- Сметанний крем. 800 г сметани, 12 г ванільного цукру, 2 п. загущувача, 1,5 скл. цукру.
- Крем зі згущенкою. 300 г масла, 250 г вареного згущеного молока, 2 ст. ложки горілки.
- Глазур. 100 г шоколаду, 2 ст. ложки. молока.
Коржі з безе і горіхами
Світле тісто. 2 скл. борошна посікти з маргарином до крихт, додати жовтки, сметану, замісити тісто. Поділити на 4 частини.
Білки для безе збити з цукром до стійкої піни, розділити на 4 частини.
Одну частину білого тіста розкотити за розміром форми, викласти у форму, застелену пергаментом, викласти одну частину збитих білків. посипати 0,5 скл. посічених горіхів. Випікати при температурі 160 ОС близько 1,5 год. Спекти такі 4 коржі.
Темні коржі
М’який маргарин збити, додати цукор, збити, додати яйця, збити, додати сметану, збити, додати борошно з розпушувачем і какао, збити. Виходить тісто як густа сметана, викладати у форму ложкою, розрівняти, спекти два коржі при 200 градусах 45 хв.
Сметанний крем
Сметану збити з цукром, ваніллю і загущувачем.
Крем зі згущенкою
Збити м’яке масло з вареним згущеним молоком, додати горілку.
Зібрати пляцок “Хрещатий яр”
Темний корж, сметанний крем, корж з безе (безе догори), крем зі згущенкою, корж з безе (безе донизу), сметанний крем, корж з безе (безе догори), крем зі згущенкою, корж з безе (безе донизу), сметанний крем, темний корж. Полити глазур’ю. Залишити на ніч.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Maiia Rabtsun
- Пляцок “Спокуса” із незвичайними коржами з курагою та арахісом
- Пляцок “Сакура” з незвичайними коржами: із вишнями і маком