пляцок "Хрещатий яр"

Пляцок “Хрещатий яр” – феєрверк смаку

Шоколадні коржі, листкові коржі з безе і подрібненими волоськими горіхами, два креми: сметанний і масло зі згущеним молоком - це феєрверк смаку! Все дуже гарно поєднується один з одним у пляцку "Хрещатий яр".

Пляцок “Хрещатий яр”

  • Форма 25Х35 см.
  • Світле тісто. 2,5 скл. борошна, 250 г маргарину, 4 жовтки, 2 ст. ложки сметани.
  • Темні коржі. 250 г маргарину, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки какао, 3 яйця, 2 ч.л. порошку до печива, 1 скл. борошна, 3 ст. ложки сметани.
  • Безе. 4 білки, 150 г цукру, 2 скл. горіхів
  • Сметанний крем. 800 г сметани, 12 г ванільного цукру, 2 п. загущувача, 1,5 скл. цукру.
  • Крем зі згущенкою. 300 г масла, 250 г вареного згущеного молока, 2 ст. ложки горілки.
  • Глазур. 100 г шоколаду, 2 ст. ложки. молока. 

Коржі з безе і горіхами

Світле тісто. 2 скл. борошна посікти з маргарином до крихт, додати жовтки, сметану, замісити тісто. Поділити на 4 частини.

Білки для безе збити з цукром до стійкої піни, розділити на 4 частини.

Одну частину білого тіста розкотити за розміром форми, викласти у форму, застелену пергаментом, викласти одну частину збитих білків. посипати 0,5 скл. посічених горіхів. Випікати при температурі 160 ОС близько 1,5 год. Спекти такі 4 коржі.

Темні коржі

М’який маргарин збити, додати цукор, збити, додати яйця, збити, додати сметану, збити, додати борошно з розпушувачем і какао, збити. Виходить тісто як густа сметана, викладати у форму ложкою, розрівняти, спекти два коржі при 200 градусах 45 хв.

Сметанний крем

Сметану збити з цукром, ваніллю і загущувачем.

Крем зі згущенкою

Збити м’яке масло з вареним згущеним молоком, додати горілку.

Зібрати пляцок “Хрещатий яр”

Темний корж, сметанний крем, корж з безе (безе догори), крем зі згущенкою, корж з безе (безе донизу), сметанний крем, корж з безе (безе догори), крем зі згущенкою, корж з безе (безе донизу), сметанний крем, темний корж. Полити глазур’ю. Залишити на ніч.

Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Maiia Rabtsun

Радимо також інші цікаві перевірені рецепти пляцків з незвичайними коржами:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook