Пляцок "Горіхова спокуса"

Пляцок “Горіхова спокуса” для особливих моментів

Для любителів горіхових десертів — ніжний, ароматний пляцок із заварним кремом і горіховим коржем. Дуже смачний і святковий!

Пляцок “Горіхова спокуса”

  • На форму 25×35 см: 350 г борошна, щіпка солі, 15 г розпушувача, 3 яйця, 200–250 г цукру, 100 мл олії, 100 г вершкового масла, 350 мл молока, 300 г мелених горіхів.
  • Для крему: 600 мл молока, 40 г вершкового пудингу (1 пачка), 30 г кукурудзяного крохмалю, 100–120 г цукру, 15 г ванільного цукру, 200 г вершкового масла.
  • Додатково: 5 ст. л. персикового джему, 60–80 г мелених горіхів.

Борошно просіяти, змішати з розпушувачем. Яйця збити міксером, поступово додаючи цукор, до пухкої білої маси. Додати щіпку солі, олію, розтоплене вершкове масло, молоко і мелені горіхи, ще раз добре перемішати.

Ввести сухі інгредієнти і замісити тісто лопаткою або міксером на малих обертах. Дно форми вистелити пергаментом, викласти тісто і рівномірно розподілити. Випікати у розігрітій до 180 °С духовці приблизно 30–35 хвилин. Дати повністю охолонути.

Для крему в невеликій кількості холодного молока розчинити пудинг і кукурудзяний крохмаль. Решту молока закип’ятити разом із цукром і ванільним цукром. Влити розчинений пудинг із крохмалем і, постійно помішуючи, зварити густий крем.

Остудити до кімнатної температури. Вершкове масло кімнатної температури збити до пухкості і поступово вмішати у заварний крем.

Охолоджений корж змастити персиковим джемом, викласти крем і рівномірно розподілити. Зверху посипати меленими горіхами. За бажанням можна полити шоколадною глазур’ю.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook