Пляцок “Горіхова спокуса”
- На форму 25×35 см: 350 г борошна, щіпка солі, 15 г розпушувача, 3 яйця, 200–250 г цукру, 100 мл олії, 100 г вершкового масла, 350 мл молока, 300 г мелених горіхів.
- Для крему: 600 мл молока, 40 г вершкового пудингу (1 пачка), 30 г кукурудзяного крохмалю, 100–120 г цукру, 15 г ванільного цукру, 200 г вершкового масла.
- Додатково: 5 ст. л. персикового джему, 60–80 г мелених горіхів.
Борошно просіяти, змішати з розпушувачем. Яйця збити міксером, поступово додаючи цукор, до пухкої білої маси. Додати щіпку солі, олію, розтоплене вершкове масло, молоко і мелені горіхи, ще раз добре перемішати.
Ввести сухі інгредієнти і замісити тісто лопаткою або міксером на малих обертах. Дно форми вистелити пергаментом, викласти тісто і рівномірно розподілити. Випікати у розігрітій до 180 °С духовці приблизно 30–35 хвилин. Дати повністю охолонути.
Для крему в невеликій кількості холодного молока розчинити пудинг і кукурудзяний крохмаль. Решту молока закип’ятити разом із цукром і ванільним цукром. Влити розчинений пудинг із крохмалем і, постійно помішуючи, зварити густий крем.
Остудити до кімнатної температури. Вершкове масло кімнатної температури збити до пухкості і поступово вмішати у заварний крем.
Охолоджений корж змастити персиковим джемом, викласти крем і рівномірно розподілити. Зверху посипати меленими горіхами. За бажанням можна полити шоколадною глазур’ю.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Неймовірно смачний пляцок з горіховим безе. Насолода!
-
Пляцок “Дикий мед” з медово-горіховим і шоколадним коржами та вишнями