Чим замінити яйця у пирогах, бісквіті, млинцях, сирниках

Іноді буває: зібрався щось спекти, а яйця закінчилися і в магазин іти ніколи. Це не проблема! У деякій випічці яйця можна замінити.

Чим замінити яйця у тісті

Основне завдання яєць у тісті – поєднати інгредієнти. У такому разі одне яйце у випічці можна замінити на один з продуктів із цього переліку:

  • 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю і 2 ст. ложки води, перемішати до однорідності.
  • 2 ст. ложки картопляного крохмалю.
  • 2 ст. ложки вівсяних пластівців і 2 ст. ложки води (розмочити перед тим, як додавати в тісто) – підходить для млинців.
  • 3 ст. ложки майонезу. Врахуйте, що в складі майонезу, окрім пісного, є яйця. Тому не підходить для тих, хто дотримується посту.

Чим замінити яйця у бісквітах і брауні

Якщо яйця – основа бісквіту або брауні, то їх повноцінно не замінити нічим. Але якщо у рецепті 1-2 яйця, можна використати замінник. Яйця надають бісквітам і брауні вологості і пишності. Це завдання можуть виконати такі інгредієнти:

  • 0,5 стиглого банана (зробити пюре),
  • 3 ст. ложки яблучного, грушевого, персикового, сливового або гарбузового пюре.
  • 50 г м’якого тофу (подрібнити блендером).
  • 0,5 стиглого банана і 0,25 ч. ложки розпушувача.
  • 1 ч. ложка соди та 1 ст. ложка оцту.

Чим замінити яйця у сирниках

Якщо сир не дуже сухий, сирники можна приготувати і без яєць. Якщо сир сухий, замість одного яйця можна додати:

  • 1 ст. ложку картопляного крохмалю, 1 ст. ложку сметани та 1 ст. ложку води.
  • 0,5 подрібненого стиглого банана.
  • 2 ст. ложки манної крупи.

Чим замінити яйця для змазування тіста

Перед тим як поставити пироги в духовку, їх найчастіше змащують збитим яйцем. Тоді вони мають апетитну рум’яну скоринку. Якщо ж у вас закінчилися яйця, випічку можна змастити одним із цих продуктів. До речі, якщо додати дрібку куркуми, випічка матиме гарний жовтуватий колір, або цукор 1:1 або 1:2.

  • теплою водою;
  • сметаною;
  • розтопленим маслом;
  • молоком;
  • олією;
  • міцним чорним чаєм.

Замість яєць – аквафаба. Що це і як приготувати

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook