пляцок Еріда

Пляцок “Еріда” з яблучною начинкою

Яблучний пляцок із ніжним заварним кремом. Він смакує і дітям, і дорослим. Яблучна випічка може бути як щоденною, так і святковою.

Пляцок “Еріда”

  • Інгредієнти для тіста: 500-550 г борошна, щіпка солі, 15 г розпушувача, 3 яйця, 100 г цукру, 3 ст.л. сметани, 200 г вершкового масла (або 100 г вершкового масла + 80 г смальцю для більш розсипчастого тіста).
  • Для яблучної начинки: приблизно 1,5 кг яблук, цукор за смаком, 10 г ванільного цукру, кориця за смаком, 50 г вершкового масла.
  • Для крему: 400 мл молока, 40 г ванільного пудингу (одна упаковка), 70 г цукру, 20 г ванільного цукру, 120 г вершкового масла.

Приготування тіста

Інгредієнти мають бути кімнатної температури. До яєць додати сіль, цукор і збивати приблизно 2 хв. Додати сметану, масло (у мене масло і смалець) і збивати до однорідності. Порціями додати просіяне борошно з розпушувачем. На перших етапах працюємо міксером, а потім руками. Замісити тісто. У нас має бути дещо липке тісто. Поділити тісто на 4 частини, формуючи кожну у кулю. Ставити у холодильник на 1 годину.

Приготування яблучної начинки

Яблука помити і почистити від шкіри. Потерти на грубій терці і перекласти у сотейник. Додати цукор, ванільний цукор, корицю, масло і поставити на вогонь тушити до готовності (приблизно 20 хв).

Приготування крему

До пудингу додати цукор. Із невеликою кількістю молока (від загального) перемішати до однорідності. Долити решту молока і поставити на вогонь. Варити до загустіння. Додати ванільний цукор. Накрити і дати охолонути. Збивати масло і трішки заварний крем. До масла порціями додати крем і збивати до однорідності.
Із холодильника дістати одну частину тіста. Розкотити до розміру деко і випікати при 180 градусів приблизно 10 хв. Так зробити із іншими трьома частинами тіста. Боки готових коржів обрізати. Із обрізків руками зробити крупні крихти.
Крем і яблучну начинку поділити на дві частини.

Збирання пляцка

Корж + яблучна начинка + корж + крем + корж + яблучна начинка + корж + крем. Посипати крихтами. Можна ще прикрасити шоколадною помадкою. Поставити у холодильник на декілька годин.
Рецепт і фото – Еrika Oszuszki
Радимо також приготувати торт “Чорний ліс” за іншими перевіреними рецептами від господинь:
  • Ну дуже смачний торт “Чорний ліс”! Усім раджу цей рецепт!
  • Торт “Чорний ліс” із шоколадним бісквітом та вишнями у збитих вершках

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook