сирно-гарбузова запіканка

Сирно-гарбузова запіканка, не схожа на інші

Цей рецепт запіканки старий як світ, але смак не схожий на жодну іншу, бо у складі є печиво, шоколад і ягоди.

Сирно-гарбузова запіканка

  • Форма 18×16 см.
  • 700 г кисломолочного домашнього сиру, 300 г запеченого гарбуза, 3 яйця, 2 ст. ложки домашньої сметани, 2-3 ст. ложки цукру, 1-2 ст ложки манки за потреби, цедра апельсина, ваніль, кардамон, мускатний горіх, імбир, 300 г шоколадного пісочного печива, 100 г вершкового масла.
  • Заливка: 180 г білого шоколаду, 2 ст. ложки жирних вершків або домашньої сметани, ± 200 г  ягід. 
Печиво подрібнити на дрібну крихту, додати розтоплене вершкове масло, перемішати. Отримане тісто викласти у форму з пергаментом у вигляді коржа, утрамбувавши його рукою.
Змішати сир, сметану, гарбуз, яйця, цукор, спеції – все перебити блендером до пастоподібного стану. Якщо тісто вийшло рідким – додати манку. Зазвичай це буває, коли сир і сметана магазинні.
Отриману масу викласти на корж із печива, розрівняти ложкою і випікати при 180 °С ±50 хвилин. Готову запіканку залишити в духовці на 1 годину.
Шоколад розтопити на водяній бані, додати вершки, розмішати. На повністю охолоджену запіканку розкласти свіжі ягоди, залити розтопленим шоколадом, залишити в холодильнику.
Р.S. За три дні в холодильнику ягоди не прокисли, а їхня кислинка дуже вдало збалансовує смак всієї запіканки. Гарбуз не відчувається зовсім, домінує цедра, ваніль і кардамон, тому спеції додавати обов’язково.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook