Гарбузова каша з рисом
1 л молока, 400 г почищеного гарбуза, 200 г круглого рису, 3 ст. ложки цукру (регулюйте за вашим смаком), 50 г вершкового масла.
Гарбуз нарізати дрібними шматочками. Молоко налити в каструлю, поставити на вогонь і довести його до кипіння. Далі додати гарбуз, варити до повної готовності, десь приблизно 15-20 хвилин, потім товкачем для картоплі розтовкти гарбуз в молоці, щоб наситити кашу ароматом і смаком гарбуза. Промити рис і додати до гарбуза, продовжувати варити, поки рис звариться. За 1-2 хвилини до того як каша буде готова, додати цукор і вершкове масло. Проварити 1-2 хвилини, постійно помішуючи, щоб не підгоріла каша. Далі кашу зняти з вогню, обкутати рушником і залишити умлівати на 20-30 хвилин.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Радимо також приготувати інші десерти з гарбузом за перевіреними рецептами від господинь:
- Сирно-гарбузова запіканка “Зебра” – дуже смачний десерт
- Торт гарбузово-медовий з незвичайними коржами і кремом
Post Views: 42