Домашній молочний хліб (рецепт без замішування)

Цей рецепт хліба добрий тим, що на приготування тіста потрібна буквально 1 хвилина, причому замішувати можна не руками - достатньо просто перемішати лопаткою. А хліб виходить смачним й ароматним!

Молочний хліб (рецепт без замішування)

На три паляниці “цеглинкою”: 900 г теплого молока, 1 ст. ложка солі, 50 г пресованих дріжджів, 50 г цукру, 50 г масла, 1,5 кг борошна. Для змащування – 1 жовток+1 ст. ложка води.
Просіяти борошно. Тепле молоко, сіль, дріжджі, розтоплене масло перемішати до однорідності, додати до сухих інгредієнтів, замісити лопаткою. Тісто з’єднується дуже швидко, буквально за 1 хвилину (місити його не потрібно довго!) Тісто накрити харчовою плівкою, залишити на 2 год. Після цього руки змастити олією, сформувати буханці однакової ваги, викласти у форми, попередньо змащені олією, даємо підрости 1 годину, змастити жовтком. Випікати при температурі 180 ОС 50-60 хв.
Рецепт і фото Магдалини Шершун

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook