Пиріг зі сливами без заморочок
- Форма 20Х30 см (якщо хочете вищий пиріг, беріть меншу).
- 200 г борошна, 200 г цукру, 200 г сметани, 5 яєць, 1 ч. ложка розпушувача, 2-3 ч. ложки лимонної цедри, 1 кг слив (у мене пішло менше, десь 700-800 г).
Помити сливи, розрізати на 4 частини. Яйця збити міксером до пишної піни, поступово підсипати цукор. Добре збити. Додати сметану та цедру і легко вимішати. У просіяне борошно додати розпушувач і підсипати порціями в яєчну суміш, акуратно вимішуючи. Готове тісто вилити у форму, застелену пергаментом та змащену добре маслом. Зверху викласти сливи, легко втискаючи їх у тісто. Пекти при 180 ОС 45-50 хв до сухої шпажки. Орієнтуєтесь по своїй духовці, я пекла 50 хв. Витягнути з форми і залишити остигати на решітці. Можна посипати пудрою.
Рецепт від “Бабушки Емми”, пекла і фотографувала Лілія Мацько
Спробуйте також приготувати інші пироги зі сливами за перевіреними рецептами від господинь:
- Легендарний сливовий пиріг за рецептом з газети “The New York Times“
- Сливовий пиріг із шоколадом. Це варто приготувати!