Халвовий торт. Коржі – зелені, але ні грама барвника!

Дуже незвичайний торт: зовні - класичний, а коли розрізаєш, бачиш, що коржі зелені. Секрет - у халві, що входить складу тіста. І ніяких барвників!

Халвовий торт

Тісто: 500 г халви, 8 яєць, 6 ст. ложок цукру, 2 ч. ложки соди, 2 ч. ложки оцту, 0,5 скл. панірувальних сухарів, дрібка солі, 235 г борошна.

Крем: 250 г масла, 1 б. згущеного вареного молока, подрібнені волоські горіхи.

Для просочування: 100 г води, 50 г цукру, 1 ст. ложка апельсинового чи лимонного соку.

Для покриття верхнього коржа: 2 ст. ложки повидла чи джему, 70 г шоколаду, 50 мл олії.

Покришити халву, додати панірувальні сухарі, перемішати. Відділити жовтки від білків. Збити білки в пишну пінку. Збити окремо жовтки з цукром. З’єднати жовткову суміш з розкришеною халвою, перемішати, додати соду (погашену оцтом), перемішати. За декілька прийомів в тісто ввести збиті білки і просіяне борошно, кожного разу перемішуючи. Вилити 1 ст. ложку олії і знову перемішати. Отримане тісто поділити на три рівні частини, спекти три коржі при температурі 180 ОС 10-12 хв. Після випікання кожен корж повинен охолонути, скласти в пакет і покласти в прохолодне місце на ніч.

Крем: збити згущене молоко з маслом і додати подрібнені горіхи.

Кожен корж просочити сиропом: додатио до 100 г води 50 г цукру і довести до кипіння, охолодити. Після просочування коржів, викласти крем. Щоб шоколадна глазур лягла на корж рівним шаром, можна змазати корж тонким шаром джему чи повидла.

Глазур: шоколад розтопити на водяній бані, потім додати олію без запаху. Вилити глазур на торт. Поставити торт в холодильник на ніч, щоб гарно просочився, і чим довше він буде настоюватись, тим краще позеленіють коржі. Обов’язково прикрасьте торт ягодами чи фруктами – так смачніше і соковитіше!

Рецепт і фото Юлії Кувіки

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook