Торт-пляцок “Айседора”. Дуже смачний і гарний у розрізі!

Смачний, гарний, м'якенький і просто бомбезний торт! А який він красивий у розрізі! бо має всередині двошаровий незвичайний корж!

Торт-пляцок “Айседора”

Форма 20Х30 см.

Маковий бісквіт

4 яйця, 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 0,5 скл. сухого маку (можна менше). 

Маковий бісквіт: 4 яйця, 4 ст. ложки цукру збити в пишну масу, додати 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложку розпушувача, 0,5 скл. сухого маку (можна менше). Все змішати, вилити у форму і пекти при 170 ОС 35-40 хв (орієнтуйтеся на свою духовку).

Шоколадний корж

4 яйця, 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки какао. 
Шоколадний корж: те саме, що на маковий, тільки додати замість маку 2 ст. ложки какао. Пекти так само, як і перший.

Середній корж

Тісто жовткове: 7 жовтків, 1 яйце, 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка оцту. Тісто білкове: 7 білків, 1 скл. цукру, 4 ст. ложки борошна, 1 п. польського вишневого киселю, 1 ст. ложка крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка оцту. Також: какао.

Тісто жовткове: 7 жовтків, 1 яйце, 4 ст. ложки цукру добре збити, додати 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложку розпушувача, 1 ст. ложку оцту, все збити.

Тісто білкове: 7 білків 1 скл. цукру збити так, щоб маса трималась на вінчику. Додати 4 ст. ложки борошна, 1 п. польського вишневого киселю, 1 ст. ложку крохмалю, 1 ч. ложку розпушувача, 1 ст. ложку оцту, збити.
Форму застелити пергаментом. Вилити жовте тісто, посипати його щедро какао (через ситечко), тоді вилити білкове тісто і розрівняти.
Форма 20×30.

Крем

600 г сметани, 1,5-2 скл. цукру, 1 п. вишневого желе, 1 п. апельсинового желе, 100 мл гарячої води. 
Крем: 600 г сметани, 1,5-2 скл. цукру збити, розділити на дві частини до однієї додати вишневе желе, до другої – апельсинове (кожне розвести в 50 г гарячої води). Зачекати, щоб трохи загусло і можна було накладати крем.
Зібрати торт: шоколадний корж, крем з апельсиновим желе, жовто-рожевий корж, крем з вишневим желе, маковий корж. Покласти у холодильник на 3-4 год, щоб стабілізувався крем. Прикрасити за вашою фантазією.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook