Лимонне печиво
1 лимон, 1,5 скл. пшеничного борошна, 60 мл олії, 0,5 скл. цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 0,5 ч. ложки розпушувача для тіста.
Добре вимити лимон, покласти його в каструлю з водою, варити на невеликому вогні десять хвилин. Дістати лимон з кип’ятку, охолодити й порізати на кілька частин. Видалити з лимона кісточки, збити блендером лимон на пюре.
Змішати в мисці борошно, цукор, ванілін, розпушувач. Додати до них олію і пюре з лимона. Замісити тісто. Якщо воно дуже липне до рук, додати борошна. Якщо погано замішується (не клеїться до купи), додати олії. Довести його до ідеальної м’якості. Розкатати тісто шаром приблизно 0,5 см і формочками вирізати печиво.
Деко застелити папером для випікання, викласти печиво (не забудьте на нього теж покласти папір для випікання). Випікати при температурі 170 градусів 10 хвилин. Після випічки посипати цукровою пудрою.