Персики консервовані у сиропі
- На 10 літрових банок: ящик персиків (стандартний ящик, персики у 2-3 ряди, ріжу поступово, щоб заповнити всі банки).
- Сироп: 1 л води, 0,5 кг цукру, 6 г лимонної кислоти. На 10 банок потрібно приблизно 2,7 порції сиропу.
Персики потрібні тверденькі. Я ріжу їх на 4 частини, шкірку не знімаю. Кількість персиків приблизна, бо все залежить від того, якого вони розміру і як щільно ви їх складете у банки. Так само приблизна кількість сиропу. Я роблю таким чином: беру стільки банок, скільки стає в каструлі для стерилізування (на дно каструлю стелю шматочки тканини; банки перед цим мию, не стерилізую). Поступово ріжу персики і щільно складаю в банки. Потім каструлі заливаю теплою водою (по плечика банок), а в банки розливаю сироп (усе змішати і прокип’ятити кілька хвилин). Накриваю стерилізованими кришками, вмикаю вогонь. Стерилізую 15-20 хв з моменту закипання. Закручую, перевертаю догори дном, не вкутую.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Радимо також приготувати:
- Консервовані персики половинками – для тортів та десертів і так їсти
- Персиковий сезон: чотири рецепти десертів з персиками
Post Views: 81