консервовані персики

Персики консервовані у сиропі: перевірений рецепт

Консервовані персики вдаються розкішні! Щільненькі, смачні, можна використовувати у торт чи десерти. Але ми просто з'їдаємо їх з банки. А сироп - окреме задоволення: розвести з водою - і виходить смачнючий напій! І цукру йде небагато.

Персики консервовані у сиропі

  • На 10 літрових банок: ящик персиків (стандартний ящик, персики у 2-3 ряди, ріжу поступово, щоб заповнити всі банки).
  • Сироп: 1 л води, 0,5 кг цукру, 6 г лимонної кислоти. На 10 банок потрібно приблизно 2,7 порції сиропу. 

Персики потрібні тверденькі. Я ріжу їх на 4 частини, шкірку не знімаю. Кількість персиків приблизна, бо все залежить від того, якого вони розміру і як щільно ви їх складете у банки. Так само приблизна кількість сиропу. Я роблю таким чином: беру стільки банок, скільки стає в каструлі для стерилізування (на дно каструлю стелю шматочки тканини; банки перед цим мию, не стерилізую). Поступово ріжу персики і щільно складаю в банки. Потім каструлі заливаю теплою водою (по плечика банок), а в банки розливаю сироп (усе змішати і прокип’ятити кілька хвилин). Накриваю стерилізованими кришками, вмикаю вогонь. Стерилізую 15-20 хв з моменту закипання. Закручую, перевертаю догори дном, не вкутую.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook