десерти з персиками

Персиковий сезон: чотири рецепти десертів з персиками

Персики – це суперкорисно і дуже смачно. Але іноді хочеться щось цікавіше, ніж просто з’їсти свіжий фрукт. У такому разі пропонуємо вам приготувати десерт із персиками. Ми зробили підбірку рецептів солодощів, до складу яких входять свіжі персики. Готуйте і смакуйте, на здоров’я!

Чому і кому потрібно їсти персики і як вибрати смачні

сирник

“Королівський” сирник з маком, кокосом і персиками

  • Тісто: 3 скл. борошна (по 200 мл), 200 г маргарину, 0,5 скл. цукру, 5 жовтків, 3 ст. ложки какао, 2 ст. ложки густої сметани (без розпушувача).
  • Сиркова маса: 1 кг меленого сиру, 1 скл цукру, 100 г масла, 4 яйця, 1 п. вершкового пудингу.
  • Макова маса: 5 білків, 1 скл. запареного меленого маку, по 0,5 скл. кокосової стружки і цукру, 2 ст. ложки крохмалю.
  • А також: 1 б. персиків або кілька свіжих, цукрова пудра.

Пісочне тісто. Маргарин потерти в борошно з цукром, додати жовтки, сметану, какао та замісити тісто. Розділити на 2 частини (більшу і меншу), покласти більшу на 1 год у холодильник, а меншу у морозилку. Більшу частину викласти у форму (25Х30 см), застелену папером, випікати 10 хв при 180.

Сиркова маса: цукор збити з жовтками. Збити масло, додати сир, збити, додати збиті жовтки, пудинг. Акуратно вимішати зі збитими (до стійких піків) білками.

Макова маса: збити білки до стійких піків, насамкінець ввести цукор. Додати мелений мак, кокос, крохмаль, обережно перемішати ложкою.

На пісочне тісто викладати ложкою по черзі сирну і макову масу, створюючи розводи. Випікати 20 хв при 160.

На випечений корж покласти порізані кубиками персики, натерти заморожене тісто, пекти ще 40-50 хв при 160. Залишити охолонути в духовці. Перед подачею посипати цукровою пудрою.

Пекла і фотографувала Лілія Мацько

торт

Трюфельний торт з шоколадом та персиками

  • 250 г масла, 350 г цукру, 5 яєць, 200 г чорноо шоколаду, 1,5 ч. ложки ванільної пасти, 140 г борошна. 
Масло кімнатної температури збити з цукром, яйця розмішати злегка в тарілці і малими порціями влити в чашу до масла. На водяній бані розтопити чорний шоколад, охолодити і влити до маси, додати ванільну пасту і просіяне борошно. Дуже легенько розмішати. Влити у форму і пекти при температурі 160 градусів 35-40 хв. Корж має бути трохи м’який.
Спекти ще білий бісквіт за будь-яким рецептом. Конфітюр з персиків, бісквіти треба робити за день до складання торта.
  • Конфітюр: 800 г персиків, 150 г цукру, 8 г агар-агару. 
Персики збити блендером, шкірку попередньо зняти, додати цукор та агар-агар (пачка). Вилити в кільце, застелене плівкою і в холодильник.
  • Крем шоколадний: 700 г сметани, 100 г цукру, 500 г чорного шоколаду. 
До магазинної сметани додати цукор та чорний шоколад (не менше 50%). Спочатку розтопити шоколад на водяній бані, а потім інтенсивно розміщуючи влити розтоплений шоколад в підігріту сметану, не холодну. Не варити, а лиш підігріти. Поставити крем сховати в холодильник.
Зібрати торт. Взяти кільце з високими бортиками, а якщо немає, то тортівницю, застелену по боках ацетатною плівкою (висота 10 см). Покласти білий бісквіт, який попередньо розрізали на дві частини, змочити персиковим сиропом, накласти шоколадний крем, зверху розрізаний на дві частини шоколадний корж, теж просочений сиропом, змастити шоколадним кремом. На крем викласти абрикосове конфі, шоколадний крем, шоколадний бісквіт і знову крем. Зверху покласти другу половину світлого бісквіта. Поставити в холодильник на 4-5 год.
Зробити крем, аби прикрасити торт: 500 г маскарпоне покласти в чашу міксера (без сироватки), додати 100 г згущеного молока і збити, 400 г вершків збити окремо. Додати їх до маскарпоне і дуже легенько недовго збивати. А ще краще перемішати лопаткою, щоб не розшарувати крем.
Змастити торт кремом. Можна дати барвник на ваш смак. Крем-чіз можна робити з домашнього сиру.
Рецепт і фото: Алла Сидор 
штрудель

“Лінивий” штрудель з персиками

  • 180 г борошна, 100 г масла, 1 ст. л. молока, 3-4 персики, 1 яйце, 1/2 ч. л. солі, цукор (для присипки).

Змішати яйце, 1/2 ст. л. масла, сіль, молоко. Добре перемішати, додати борошно. Замісити круте тісто, як на локшину. Розділити його на 4 рівні частини. Розкачати по черзі кожну частину для форми 20 см.

Розрізати тонко персики. Форму змастити вершковим маслом. Покласти перший лист, змастити розтопленим маслом. Далі покласти шматочки персиків, присипаючи їх цукром.

Потім покласти другий лист, змастити його маслом з 2-х сторін, персики, присипаючи цукром, знову лист, змащений з 2-х сторін. Останнім повинен бути лист, змащений маслом.

Ставити в попередньо розігріту духовку. Випікати при 250 °С 20 хвилин. Як тільки з’явиться сік, полити ним верх пирога, в процесі випічки робити це кілька разів, поки сік не перетвориться на карамель.

Рецепт Олени Малаховець

прафе

Малинове парфе (морозиво) з персиками і шоколадом

  • 5 ст. ложок апельсинового соку або будь-якого лікеру, 1 п. ванільного цукру, 100 г цукру, 300 г малини, 4 жовтки, 2 персики свіжих або консервованих, 200 г малинового варення, 500 мл вершків (33-35%), 100 г шоколаду.

Персики помити, надрізати навхрест, опустити в киплячу воду на кілька секунд, зняти шкірку, порізати. Якщо у вас консервовані персики – також порізати. Шоколад потерти. Жовтки з цукром збити на паровій бані протягом 5 хв. Зняти з парової бані, занурити дном у холодну воду і збивати до охолодження. Вершки збити. Змішати жовтки, вершки, варення, шоколад, малину, персики. Викласти у застелену харчовою плівкою або силіконову форму об’ємом 1,5 л. Поставити на ніч у морозильну камеру. За 10 хв до подачі занурити дно форми на секунду у гарячу воду і перекласти на тарілку.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook