Медовий сирник. Рецепт зі старого записника

Дуже цікавий рецепт сирника. Випікається все одній формі, а у розрізі - наче торт з медовими коржами і сирним кремом. Смачно - не те слово!

Медовий сирник

Форма 21Х32 см. Тісто: 150 г масла, 160 г меду (5-6 ст. ложок рідкого або 2-3 ложки густого меду), 150 г цукру, 3 яйця, 0,5 кг борошна, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом).

Сирна маса: 1,2 кг сиру, 8 яєць, 200 г цукру, 60 г крохмалю (або 1,5 п. пудингу), 1 ст. ложка манної крупи, цедра і сік лимона. 

Замісити тісто: змішати мед, м’яке масло, яйця, збиті з цукром, соду, вкінці поступово ввести борошно. Поставити на холод (на 2-12 год). Розділити на 2 частини. Спекти 1 корж (15-20 хв). Другу частину тіста розкотити у форму. Викласти половину сирної маси. Зверху – спечений корж, тоді – другу частину сирної маси. Зверху помазати жовтком і посипати горіхами. Випікала на пергаменті при 180-200 ОС 1 год.
Рецепт і фото Ольги Соломахи-Корчак
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook