Печиво “Грибочки”
- Тісто: 100 г цукру, 100 г масла (маргарину), 100 мл сметани, 50 г меду, 1 яйце, 1 ч. ложка розпушувача, 400 г борошна.
- Глазур: 1 білок, 200 г цукрової пудри, шоколад (200 г шоколаду або 150 г білого шоколаду + 50 г лазурі зі смаком апельсина), 3 ст. ложки олії, мак.
Цукор та масло перетерти, додати рідкий мед, сметану, яйце, перемішати міксером, додати борошно з розпушувачем. Тісто розділити на дві частини. Руками зробити кульку, як горішок (я відважувала по 12 г), легенько приплескуючи долонею, випікати при температурі 160 градусів +/-20 хвилин.
З іншої частини зробити ніжки розміром як мізинчик, з однієї сторони робити тонші, з іншої грубші (відважувала по 8 г).
Як спечуться шапочки, поки іще теплі, знизу зробити виямку, щоб потім поставити ніжку.
Глазур зробити густеньку, залити у виямку, вставити ніжку, залишити, щоб висохло. До глазурі додати трішки води чи соку лимона, щоб було рідше. Потім силіконовим пензликом змастити ніжку, занурити кінчик ніжки в мак, дати, щоб висохло.
Шоколад розтопити, додати олію, перемішати, занурити шапочку в шоколад, дати, щоб висохло. У мене 42 грибочки.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Радимо також спробувати приготувати інше печиво за давніми рецептами від господинь:
- Печиво “Грибочки”. Колись таке готували на всі весілля
- Тістечка “Персики”. Це хіт серед десертів
Post Views: 324