Печиво “Горішки” на майонезі
250 г майонезу, 250 г масла, 2 яйця, 300 г цукру, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложка оцту, 900 г борошна (+/- 100 г).
Яйця збити з цукром до його повного розчинення. Додати розтоплене масло і майонез. Далі додати соду, погашену оцтом. Додати борошно і замісити густе еластичне тісто. Накрити і поставити в холодильник на 2 год. Випікати можна в будь-якій формі чи електро-горішниці. Я випікала в роздільних формочках біля 5 хв при 180 °С, перший раз ледь змастила олією, далі вже не змащувала. Холодні горішки перемастила домашньою нутелою.
Рецепт Лілії Цвіт, пекла і фотографувала Оксана Копиняк