печиво Алкоголіки

Печиво “Алкоголіки” – економне і довго не черствіє

Так, назва печива трохи дивна - "Алкоголіки" - але воно таке смачне, що просто не можливо втриматись! Рука так і тягнеться за добавкою! Надзвичайно ніжне, м'якесеньке, розсипчасте і крихке.

Печиво “Алкоголіки”

  • 2-2,5 скл. борошна, 125 г смальцю, 125 г масла або маргарину, 2 ст. ложки горілки, 1 ст. ложки води, 1 ст. ложка оцту.
Масло (чи маргарин) та смалець (все кімнатної температури) перетерти з борошном. Тоді дати рідину і замісити тісто. Тісто виходить дуже еластичне, не липне до рук, з ним приємно працювати. Воно нагадує м’який пластилін. Розкотити тісто товщиною приблизно 1 см і вирізати формочками печиво. Випікати при температурі 180 °С 15-20 хв. Гаряче печиво “Алкоголіки” обкачати в пудрі.
Рецепт і фото Іванни Луць
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook