Кільце «Сирна хитрюга»

Пиріжки із сиром? Ватрушки? Є цікавіша ідея!

Рецепт зовсім простий. Цікавий – спосіб формування пирога.

Кільце «Сирна хитрюга»

Для тіста: 3  скл. борошна, 150 г молока, 2 яйця, 4 ст. ложки цукру, 11 г сухих дріжджів, сіль, мелений мускатний горіх. Для начинки: 250 г сиру, 2–3 ст. ложки меду.

  • Дріжджі розвести в невеликій кількості теплого молока, додаючи чайну ложку борошна і цукор. Залишити хвилин на 15.
  • Тепле молоко змішати з рештою цукру, сіллю, мускатним горіхом, додати яйця, всипати просіяне борошно і влити молоко з дріжджами.
  • Тісто перемішати, щоб не утворилося грудочок, потім викласти на посипану борошном дошку і вимішувати ще кілька хвилин. Накрити серветкою і залишити в теплому місці на 20–30 хв.
  • Для начинки розім’яти виделкою сир і змішати з медом. Тісто розкачати пластом завтовшки не більш як 5 мм у прямокутник 40х30. Найзручніше розкачувати тісто на самому краєчку столу, щоб воно звисало і таким чином витягувалося під власною вагою.
  • Начинку рівномірно розподілити по поверхні тіста з допомогою ножа чи пласкої лопаточки. Краї залишити вільними (без начинки) приблизно на 1–2 см.
  • Скрутити в тугий рулет. Потім з’єднати кінці рулету, щоб у вас вийшло кільце. Щоб кінці не роз’єдналися, попередньо змастіть їх білком, а потім защипніть і розрівняйте пальцями утворений шов.
  • Перекладіть кільце на змащену маслом і посипану борошном бляшку.
  • Через кожні 2–3 см діаметру кільця гострим ножем зробіть глибокі надрізи (на 2/3 товщини кільця). Кожну надрізану частину злегка вивернути назовні, щоб було видно красивий малюнок розрізу.
  • Рулет змастити яйцем і залишити приблизно на 20 хвилин. Потім випікати при температурі 200 оС приблизно 30 хв.
  • Готовність рулету перевірити дерев’яною шпажкою – тісто не має прилипати. Рулет дістати з духовки, накрити серветкою, щоб пиріг відпочив.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook