Рецепт зовсім простий. Цікавий – спосіб формування пирога.
Кільце «Сирна хитрюга»
Для тіста: 3 скл. борошна, 150 г молока, 2 яйця, 4 ст. ложки цукру, 11 г сухих дріжджів, сіль, мелений мускатний горіх. Для начинки: 250 г сиру, 2–3 ст. ложки меду.
- Дріжджі розвести в невеликій кількості теплого молока, додаючи чайну ложку борошна і цукор. Залишити хвилин на 15.
- Тепле молоко змішати з рештою цукру, сіллю, мускатним горіхом, додати яйця, всипати просіяне борошно і влити молоко з дріжджами.
- Тісто перемішати, щоб не утворилося грудочок, потім викласти на посипану борошном дошку і вимішувати ще кілька хвилин. Накрити серветкою і залишити в теплому місці на 20–30 хв.
- Для начинки розім’яти виделкою сир і змішати з медом. Тісто розкачати пластом завтовшки не більш як 5 мм у прямокутник 40х30. Найзручніше розкачувати тісто на самому краєчку столу, щоб воно звисало і таким чином витягувалося під власною вагою.
- Начинку рівномірно розподілити по поверхні тіста з допомогою ножа чи пласкої лопаточки. Краї залишити вільними (без начинки) приблизно на 1–2 см.
- Скрутити в тугий рулет. Потім з’єднати кінці рулету, щоб у вас вийшло кільце. Щоб кінці не роз’єдналися, попередньо змастіть їх білком, а потім защипніть і розрівняйте пальцями утворений шов.
- Перекладіть кільце на змащену маслом і посипану борошном бляшку.
- Через кожні 2–3 см діаметру кільця гострим ножем зробіть глибокі надрізи (на 2/3 товщини кільця). Кожну надрізану частину злегка вивернути назовні, щоб було видно красивий малюнок розрізу.
- Рулет змастити яйцем і залишити приблизно на 20 хвилин. Потім випікати при температурі 200 оС приблизно 30 хв.
- Готовність рулету перевірити дерев’яною шпажкою – тісто не має прилипати. Рулет дістати з духовки, накрити серветкою, щоб пиріг відпочив.
Post Views: 51