Печінка по-французьки
- 600 г печінки, 2 яйця, 2 ст. л. борошна, 1 морква, 2 цибулини, 2 ст. л. сметани, 100 г твердого сиру, сіль і спеції за смаком, олія для смаження.
Печінку нарізати порційними шматочками, злегка відбити. Обваляти спочатку в борошні, потім у збитих яйцях і обсмажити на олії з двох боків до легкої золотистої скоринки. Посолити.
Обсмажену печінку викласти на змащене олією деко.
На тій самій сковороді підсмажити дрібно нарізану цибулю до прозорості, додати натерту моркву й тушкувати 3–4 хвилини, постійно помішуючи. Перекласти овочі в миску, дати їм трохи охолонути, додати сметану, посолити, приправити спеціями та перемішати.
Викласти овочево-сметанну начинку на шматочки печінки, зверху посипати натертим сиром.
Запікати у розігрітій до 180 °C духовці близько 15 хвилин — до утворення апетитної сирної шапки.
Подавайте гарячою — печінка виходить ніжною, соковитою й ароматною!
Рецепт і фото Надії Тимків
-
Ніжна печінка у смачному соусі. Подобається навіть тим, хто не любить печінку!
-
Такої смачної печінки ви ще не їли! Ніжна куряча печінка у вершково-часниковому клярі