печінка

Печінка по-французьки – цікава ідея страви на святковий стіл

Якщо роздумуєте про те, яку м'ясну страву приготувати на святковий стіл, зробіть печінку по-французьки. Це смачно!

Печінка по-французьки

  • 600 г печінки, 2 яйця, 2 ст. л. борошна, 1 морква, 2 цибулини, 2 ст. л. сметани, 100 г твердого сиру, сіль і спеції за смаком, олія для смаження.

Печінку нарізати порційними шматочками, злегка відбити. Обваляти спочатку в борошні, потім у збитих яйцях і обсмажити на олії з двох боків до легкої золотистої скоринки. Посолити.

Обсмажену печінку викласти на змащене олією деко.
На тій самій сковороді підсмажити дрібно нарізану цибулю до прозорості, додати натерту моркву й тушкувати 3–4 хвилини, постійно помішуючи. Перекласти овочі в миску, дати їм трохи охолонути, додати сметану, посолити, приправити спеціями та перемішати.

Викласти овочево-сметанну начинку на шматочки печінки, зверху посипати натертим сиром.
Запікати у розігрітій до 180 °C духовці близько 15 хвилин — до утворення апетитної сирної шапки.

Подавайте гарячою — печінка виходить ніжною, соковитою й ароматною!

Рецепт і фото Надії Тимків

Спробуйте також приготувати:
  • Ніжна печінка у смачному соусі. Подобається навіть тим, хто не любить печінку!

  • Такої смачної печінки ви ще не їли! Ніжна куряча печінка у вершково-часниковому клярі

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook