Парові вареники з полуницею
- Інгредієнти: 800 г борошна, 500 мл кефіру, 0,5 ч.л солі, 2 ст.л цукру, 1 ч.л соди, 500 г полуниць, цукор для посипки, мед або розтоплене вершкове масло для поливки (за смаком).
В ємність налити кефір кімнатної температури, додати цукор, сіль, перемішати. Окремо просіяти борошно, додати соду і перемішати. З’єднати кефір з борошном, замісити тісто не менше 10 хвилин, накрити рушником і дати відпочити 30 хвилин.
Для начинки підготувати полуницю, розділити тісто на шматки, розкотити кожен в коло, покласти полуницю в середину, зчепити краї, сформувати вареники.
Для варіння налити воду в каструлю, покласти вставку для варіння на пару, додатково зав’язати зверху марлю, після закипання води викласти вареники на відстані один від одного, варити 5 хвилин. Викласти вареники на тарілку, посипати цукром, за бажанням полити медом або вершковим маслом.
Читайте також:
-
Картопляне тісто на пиріжки. Виходять пухкі і довго не черствіють
-
Супертісто для пельменів і вареників