Палюшки з квашеною капустою
- Найперше треба відварити до готовності квашену капусту. Відцідити, відтиснути від рідини та посмажити на салі з цибулькою, десь 10-15 хв протушкувати.
Приготувати палюшки: до 500-600г вареної потовченої картоплі додати 1-2 яйця, борошна, скільки забере, щоб замісити еластичне, не туге тісто. У мене пішло 2 скл. по 250 мл. У борошно я додаю 1 ч. ложку крохмалю, тоді палюшки будуть м’які та пухкі. Замісили тісто, сформувати тоненькі ковбаски, товщиною 3-4 см, приплюснути і порізати ковбаску ножем на скибочки десь по 2 см завтовшки. Варити у підсоленій киплячій воді, як спливуть проварити ще десь 1 хв. Відкинути на друшляк, промити холодною водою і вимішати зі смаженою капустою. Кількість капусти обираєте собі самі, я люблю багато капусти. Поперчити і смачного!
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:
- Картопляні кльоцки (палюшки) – смачний спогад про дитинство
- “Палюшки” із картоплі “у мундирі”. Улюблена страва з дитинства
Post Views: 78