“Палюшки” із картоплі “у мундирі”. Улюблена страва з дитинства

"Палюшки" у мене асоціюються з дитинством. Їх готувала мені бабуся. Зі шкварочками або тушкованою у цибулі сметаною - це смакота!

Палюшки

500 г відвареної картоплі “в мундирах” (бажано щоб ніч постояла на холоді) потерти на дрібній тертці, додати 2 яйця, поступово підсипати борошно на око, сіль. Замісити еластичне тісто, щоб не липло до рук. Розкачати валики і порізати ножем на шматочки завширшки 2-3 см. Варити у підсоленій воді, готові – коли поспливають на верх. Подавати із засмажкою: цибулю обсмажити до золотистого кольору, додати 2-3 ст. ложками сметани, протушкувати (щоб прокипіло). Також смакує зі шкварками, грибною підливою.

Рецепт і фото Руслани Грабівчук

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook