Горіхи.
Утримувати під контролем рівень глюкози в крові допомагає регулярне вживання в їжу горіхів. Цю властивість мають практично всі види горіхів – волоські, арахіс, кешью, фундук, мигдаль та інші. Ці продукти містять особливі речовини, що сприяють сповільненню засвоєння глюкози, а також жирів і білків.
Вівсянка.
Багатьом людям відомо, наскільки корисною є вівсяна каша. Але її користь не обмежується впливом на роботу шлунково-кишкового тракту. За словами медиків, овес допомагає нормалізувати рівень глюкози в крові. Багато фахівців підтверджують, що регулярне вживання каші або пластівців з вівса є найкращим профілактичним засобом розвитку цукрового діабету. Такий ефект відбувається завдяки підвищеному вмісту розчинної клітковини в вівсі.
Різні морепродукти і риба.
Регулярне вживання цих продуктів знижує рівень глюкози в крові. Результати досліджень показують, що рибні страви ефективно знижують показники глюкози в крові і зменшують ризик виникнення цукрового діабету на 30%. Краще вживати запечену і варену рибу, і краще відмовитися від смаженої.
Брокколі.
Цей корисний овоч містить велику кількість поліфенолів, які борються із запаленнями в організмі і нормалізують рівень глюкози в крові. За словами фахівців, регулярне вживання брокколі перешкоджає розвитку діабету.
Кориця.
Ця ароматна приправа сприяє зниженню рівня цукру в крові, при її регулярному вживанні. Лікарі радять додавати невелику кількість кориці в страви і соуси. Кориця багата на поліфеноли, які мають здатність зменшувати рівень глюкози в організмі. Щоб істотно зменшити ризик розвитку діабету, достатньо вживати в їжу по одній чверті чайної ложки цієї прянощі, підкреслюють фахівці.
Перед застосуванням будь-яких засобів народної медицини проконсультуйтеся з лікарем!