«Олів’є з грибами»: замість м’яса додати смажені з цибулею печериці.
«Солодкий олів’є»: тропічні консервовані фрукти, яблуко, стебла селери порізати кубиками, заправити сметаною з ваніллю.
«Олів’є-букет»: викласти традиційний салат гіркою на тарілку і прикрасити шматочками рулету (3 яйця збити із сіллю, додати 2 ст. ложки борошна й 1 ст. ложку олії, посмажити тонкі млинці, змастити тертим сиром,з мішаним із майонезом, згорнути рулетом, порізати кружечками).
«Олів’є-ялинка»: приготувати класичний салат із додаванням тертого твердого сиру. Розрізати пластикову пляшку навпіл, у верхню частину затрамбувати салат, перекинути на пласку тарілку, зробити хвою з гілочок кропу, прикрасити ягодами граната.
«У човниках»: на шматочок шинки покласти листок салату і ложку «Олів’є» (без ковбаси), з’єднати краї шпажкою.
«Смажений»: замість вареної картоплі використовувати смажену з цибулею та кропом, замість ковбаси – варене куряче філе або язик, решта – за рецептом; усі складники різати соломкою.
«Копчений»: замість ковбаси – копчена курятина, замість горошку – кукурудза, свіжий огірок, без моркви.
«Із чорносливом»: викладати шарами порізане філе, крем (300 г майонезу збити з 1 скл. запареного чорносливу і 1 скл. горхів), варені білки, філе, крем, жовтки; прикрасити яйцем і чорносливом.
«Фітнес-олів’є»: без моркви, картоплі і яєць, із вареною курятиною, замість майонезу – йогурт або сметана із гірчицею.
«Олів’є-торт»: приготувати класичний салат, змастити сумішшю майонезу і желатину (20 г желатину, по 200 г бульйону і майонезу), викласти у форму (на дно можна покласти фігурно вирізані овочі, всередину покласти цілі варені яйця), охолодити, перекласти на тарілку.