Хочете приготувати смачні огірки і помідори, зробіть за моїм рецептом!
Маринад для огірків: на 2 л води 100 г цукру, 100 г солі, 250 мл оцту.
Маринад для помідорів: на 3 л води 100 г солі, 100 мл оцту, 250 г цукру.
Читайте уважно, бо огірки на 2 л, а помідори на 3 л води; в огірках оцту більше, а в помідора цукру!
А тепер УВАГА: для маринування, соління потрібно брати воду з криниці, щоб була ,,тверда,, – це важливо!
Банки можна брати будь-якої ємності, покласти спеції: корінь хрону, по 2-3 лиски вишні і смородини, 5-6 горошин чорного перцю, 1 горошина духмяного перцю, 1 лавровий листок, стебло з парасолькою кропу, 2-3 зубці часниу, (в огірки можна дати гірчиці в зернах)
Заварити маринад, залити огірки або помідори (попередньо накладені в банки) і стерелізувати 1 л – 5 хв (від закипання), 1,5 л – 7-10 хв, 3 л – до 15 хв.
Поради і рецепти Людмили Карпік
Спробуйте також приготувати:
-
Консервовані помідори з цибулею та петрушкою
-
Мої улюблені рецепти консервації: помідори з чорнобривцями, сливи з какао, вишні з коньяком та інші