Солянка з секретом
По 1 лимону і морквині, 0,5 кореня селери, 4 солоні огірки, 300 г різного копченого м’яса, 500 г кісток (звичайних або копчених), 4 цибулини, 100 г маслин, 100 г томатної пасти, 2–3 горошини духмяного перцю, 1–2 лаврових листка, олія, масло, сіль, перець, 1 пучок петрушки, 3 л води, 0,5 скл. розсолу.
- Кістки промити, залити водою (щоб покрила), довести до кипіння, воду злити і залити ще раз. Після закипання додати моркву і селеру, зелень пучком, варити до готовності.
- Цибулю порізати і обсмажити на суміші масла й олії, додати томат, тушкувати 20 хв.
- Копченості порізати брусочками. Обов’язково мають бути молочні сосиски. Чим більше різновидів копченостей, тим смачнішою буде солянка. Усе, крім сосисок, злегка обсмажити на сухій сковорідці.
- Огірки порізати соломкою, опустити в окріп, проварити 5 хв. Розсіл підігріти. Додати у бульйон копченості, варити 10 хв, додати сосиски, засмажку, розсіл, огірки. Посолити, поперчити.
- Маслини і скибку лимона класти у тарілку. Подавати зі сметаною. Можна додати картоплю, порізану кубиками.
Post Views: 46