Ніжний бісквітний торт з полуницею
Шифоновий бісквіт
- Форма 22 см.
- 6 жовтків, дрібка солі, 6 білків, дрібка солі, 180 г (9 ст. ложок без верху) цукру, 20 г (4 ч. ложки) ванільного цукру, 180 г борошна, 60 г (мл) молока, 60 г (6 ст. ложок) олії.
Рецепт крему з маскарпоне
- 0,5 л вершків 33% (я використала сепараторну сметану і молоко 1:1), 500 г маскарпоне, 150 г цукрової пудри, ваніль.
Збити вершки до пишної піни, поступово всипаючи цукрову пудру, ваніль. Стежте, щоб не перебити, щоб не розшарувалося. Збити маскарпоне. Перемішати два інгредієнти і збити на малих обертах до об’єднання.
Охололий бісквіт розрізати на три коржі, просочити (вода+цукор). Викласти на корж шар крему, зробити бортики, посипати порізану полуницю (краще обирати тверденьку, щоб не пускала сік), зверху покрити кремом (викладала з кондитерської торбинки). Так повторити ще раз. Поставити на годину-дві у холодильник, обмотавши харчовою плівкою, щоб коржі не з’їхали.
Дістати, покрити кремом, викласти декор з крему, посипати посипкою для паски, прикрасити полуницею.
Крем для покриття
- 500 г сиру (жирного кисломолочного пастоподібного), 200 г масла, 100-150 цукрової пудри, ваніль.
- А також приблизно 600 г полуниці.
Сир ретельно перебити блендером. Масло збити добіла, ввести цукрову пудру, збити з сиром.
Полуницю для прикрашання торта покрила декор-гелем: тут рецепт декор-гелю. Встромила ягідку на зубочистку, вмочила в гель, встромила в хліб, щоб схопилося і підсохло (хліб замотала у пакет, щоб на нього не крапав солодкий гель). Потім ягідки разом і зубочистками встромила у торт, тому декор чудово зафіксувався. Завдяки декор-гелю ягідки красиво блищать, не обвітрюються, залишаються дуже апетитні навіть на наступний день.
Готувала і фотографувала Інна Семенюк
Радимо також прочитати:
-
Як прикрасити торт живими квітами. Секрети кондитера
-
Як прикрасити торт на річницю весілля. 55 красивих фото-ідей