Неймовірно смачний кольоровий торт “Бабусині коралі”

Так, цей торт недешевий. Так, треба біля нього трохи потанцювати. Але він того вартий на 100%! У ньому три неймовірні коржі: сирно-шоколадний, яблучно-ванільний і халвово-медовий, а доповнює все вишневий заварний крем!

Торт “Бабусині коралі”

Сирно-шоколадний корж

  • Сирне тісто: 400 г кисломолочного домашнього сиру, 60 г сметани, 2 яйця, 120 г цукру, лимонна цедра, 1,5 ст. ложки крохмалю.
Сир перетерти через сито, додати все інше, гарно перемішати і викласти на дно форми (обов’язково пергамент змастити маслом). Відставити форму і приготувати шоколадне тісто, щоб викласти на сирне
  • Шоколадне тісто: 2 яйця, 50 г цукру, 35 г борошна, 15 г какао, 0,5 ч. ложки розпушувача.
Яйця збити з цукром, потім додати сипучі продукти і ложкою вміщати до яєчної маси. Викласти наверх сирного тіста і пекти при 180 ОС 25 хв (до сухої палички). Дістати і дати повністю охолонути!

Яблучно-ванільний корж

  • Яблучна маса: 500 г очищених яблук, 150 г цукру, 1 п. желе зеленого кольору, 10 г желатину.
Яблука натерти на широку тертку і гарно задавити сік. Додати сухе желе з пачки і сухий желатин, цукор, все перемішати і викласти на дно форми, притискаючи (обов’язково пергамент!). Відставити форму з яблуками і приготувати ванільне тісто.
  • Ванільне тісто: 2 яйця, 50 г цукру, ванільний цукор, 50 г борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача.
Яйця збити з цукром та ванільним цукром. Додати сипучі і вмішати ложкою. Викласти це тісто поверх яблук і випікати при 180 ОС десь 20 хв(щоб верх підрум’янився). Цей корж треба, щоб охолов у формі, щоб яблука не розлізлися, і обережно вже холодним викласти на дощечку яблуками доверху.

Халвово-медовий корж

  • 2 яйця, 40 г цукру, 140 г халви без домішок, 40 г панірувальних сухарів, 60 г борошна, 1 ст. ложка меду, 0,5 ч. ложки соди.
Яйця збити з цукром та додати мед. У другій ємкості розкришити халву, додати сухарі, борошно,  соду і все вимішати, додати до яєчної маси. Викласти тісто у форму на пергамент і випікати десь до 15-17 хв. Дати, щоб корж остиг.

Вишневий крем

  • 600 г вишневого соку, 100-150 г цукру, 2 п. вишневого пудингу (або 100 г кукурудзяного крохмалю), 300 г масла.
З соку, цукру і пудингу заварити масу (цукор корегуйте на свій смак!). Як охолоне – збити з маслом.
Скласти пляцок: халвово-медовий корж, крем, яблучно-ванільний корж (яблуками вниз), крем, сирно-шоколадний корж (сиром донизу), крем, зверху посипати кокосовою стружкою і на ніч у холодильник!
Рецепт Лесі Кравецької. Пекла зі змінами і фотографувала Ольга Мордовіна
Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook