Кухня Рецепти

Соковите куряче філе у човниках з фольги. Швидка страва на вечерю і на свято

Печене куряче філе часто вдається сухим. Але тільки не це! М’ясо завжди соковите і дуже смачне. А ще має ефектний вигляд на столі: його можна подавати прямо у човниках з фольги!

04.12.2020 10:28

Соковите куряче філе у човниках з фольги

1 подвійна куряча грудка, 2 середні помідори, 100 г твердого сиру, 2 ст. ложки соєвого соусу, італійські або прованські трави, сіль, перець, 1 ст. ложка олії, фольга.
Помити філе та розрізати його на 2 частини. Висушити рушничком паперовим, щоб було сухе. Зробити 6-8 надрізів поперек (залежить від величини філе, проміжки мають бути 2 см), але не дорізаючи до низу. У мисочку влити соєвий соус та 2 ст. ложки спецій (трав), розмішати і змастити філе, обов’язково у надрізах. Посолити і поперчити. Залишити на 15 хв.
З фольги зробити човники, змастити їх всередині олією і вкласти філе. У надрізи покласти порізані кільцями помідори (можна ще по пластинці часнику, хто любить). Ще посипати трішки спеціями і поставити у розігріту духовку до 180 ОС, пекти 30 хв. Потім витягнути і притрусити тертим сиром і ще пекти 15 хв (я додавала різаний кріп поверх сиру). Орієнтуватися на свою духовку!
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також приготувати: