Дуже смачний домашній щербет

Це незвичний, надзвичайно багатий на смаки десерт. Спробуйте! Смакота!

Щербет

380 г згущеного молока (сире), 350 г білого шоколаду, сіль – дрібка, суміш пряних спецій – дрібка (за бажанням), 100 г фісташок, 200 г журавлини,  масло – для змащування форми.

В миску налити згущене молоко, додати поломаний на шматочки шоколад, поставити на водяну баню і помішуючи довести масу до однорідності. Додати сіль (у мене морська), спеції, перемішати і зняти з вогню. Додати грубо посічені фісташки та журавлину. Перемішати.

Форму застелити (пергаментом, плівкою), змастити маслом та викласти в неї масу. Я використала половинку від одноразового пластикового контейнера, тільки змастила його маслом і нічим не застеляла.

Дати охолонути, покласти в холодильник мінімум на 4-5 год. Нарізати порційно змоченим у воді ножем та смакувати з горнятком кави.

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Спробуйте також приготувати:

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook