Пляцок “Ювілейний”. Ніжний, повітряний та з легкою кислинкою

Пляцок досить довго готувати, але результат того вартий: ніжний сирник, повітряні бісквітні коржі, легка кислинка яблук і смачнючий горіховий крем. 

Пляцок “Ювілейний”

Бісквітні коржі: 4 яйця, 1/2 скл. (75 г) борошна, 1/2 скл. (90 г) крохмалю, 150 г цукру, 2 ст. ложки води, 1 ч. ложка розпушувача для тіста. 

Сирник: 600 г сиру, 150 г цукрової пудри, 1 пудинг ванільний, 6 яєць, 1 ч. ложка розпушувача для тіста. 150 г масла. 

Горіховий крем: 125 г горіхів (перемелені), 125 мл молока, 1 яйце, 75 г цукру, 150 г масла. 

Яблучна маса: 1/2 кг яблук, 1 ст. ложка масла, 1/2 п. желе червоного кольору.  
Глазур: 100 г шоколаду, 1 ст. ложка олії.

Додатково: сливове варення.

Приготуємо бісквіт. Жовтки відділити від білків. Білки збиваємо до густої білої піни. По ложці додаємо цукор, добре збиваючи за кожним разом. Маса має вийти як на безе. Вкінці по одному додаємо жовтки, вимішуючи на найнижчих обертах міксера. Борошно змішати з розпушувачем і крохмалем, просіяти в яєчну масу, акуратно вимішати дерев‘яною лопаткою. Під час вимішування додати воду. Форму (d25 см) застелити пергаментом, викласти тісто і спекти в попередньо розігрітій до t180 духовці до сухого сірника приблизно 30 хв. Як охолоне, розрізати на 2 коржі.

Приготуємо сирні коржі. Якщо у вас нема змоги випікати 2 сирника одразу, то потрібно розділити інгрідієнти навпіл і замішувати тісто 2 рази безпосередньо перед випіканням. Сир змолоти на м‘ясорубці 2 рази, або пробити блендером. Білки відділити від жовтків. Масло/маргарин збити з цукровою пудрою до пишної кремоподібної маси, по одному додаємо жовтки, добре збиваючи за кожним разом. До сиру додати пудинг і розпушувач, перемішуємо, в кілька прийомів додаємо його до масляної маси, добре збиваючи за кожним разом. Білок збиваємо до стійкої піни, акуратно вмішуємо його в сирну масу. Ділимо тісто на 2 частини.

Форми (d25 см) застелити пергаментом, викласти маси і спекти в попередньо розігрітій до t180 духовці 40-45 хв. Охолодити, витягнути з форм.

Приготуємо горіховий крем. Закип‘ятити молоко, залити ним горіхи, остудити. До яйця додати цукор, поставити на водяну баню, збиваємо 5-7 хв. Знімаємо з водяної бані і збиваємо до охолодження. Масло добре збиваємо, в кілька етапів додаємо яєчну суміш, добре збиваючи за кожним разом. Додаємо горіхи, вимішуємо.

Приготуємо яблучну масу. Яблука чистимо і тремо на грубу терку. В банячку розтопити масло, додати яблука і тушкувати на малому вогні до м‘якості. Зняти з вогню, додати желе, добре вимішати і залишити охолонути. Я ще дала трохи червоного барвника для насиченішого кольору.

Збираємо торт. Кладемо один сирник, добре змащуємо його сливовим варенням, зверху рівномірно кладемо 1/2 горіхового крему, далі бісквіт, яблучна маса, другий бісквіт, 1/2 крему, варення, сирник. Верх заливаємо глазур‘ю, для якої шоколад з олією ставимо на водяну баню, розтоплюємо до однорідності і даємо трохи охолонути. Готовий торт прибрати в холодильник на кілька годин.

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Спробуйте також приготувати:

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook