Гречаники – чудова ідея смачної страви на вечерю. Трохи фаршу, трохи крупи – і вся сім’я сита і задоволена!
Гречаники
- 1 кг фаршу, 150 г гречки (вага сухої гречки), 300 мл води (для гречки), 2 середні цибулини, 2 середні морквини, 300 г сметани, 1 яйце, 1 ч. ложка перцю чорного меленого, 1/2 ч. ложки перцю червоного меленого, 1 ч. ложка коріандру меленого, 1 ч. ложка крохмалю, 2 ст. ложки води, 300 мл води (для соусу), сіль до смаку.
Відварити гречку і вистудити. Змішати фарш з яйцем, сіль, спеції, додати гречку, все добре перемішати. Стушкувати нарізану кубиками цибульку і натерту на середній терці моркву, додати сіль, сметану і воду, протушкувати, додати крохмаль, розведений у воді, і ще потушити хвилинку. Сформувати гречаники, залити сметанним соусом і поставити у розігріту до 190 градусів духовку на 45 хв.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 25